Игокеу муче проблеми са повредама: Муди најближи повратку

Милан Зубовић
Игокеу муче проблеми са повредама: Муди најближи повратку

ЛАКТАШИ - Пораз Игокее од ФМП-а дошао је у тешком тренутку јер екипу из Александровца у наредних десетак дана очекују три изузетно тешке утакмице на два фронта.

Чета Владимира Јовановића прво ће гостовати код Партизана (недјеља, 21 час), затим ће у сриједу на ноге италијанској Дертони у Тортону (20.30), а онда у суботу угостити Будућност. Поред тога, Јовановић има проблема са повредама играча јер су ван строја Стефан Муди, Џеки Кармајкл и Марко Јошило.

- Не очекујем да се брзо врате, можда је најближи повратку Муди. Имамо тежак распоред испред нас, али шта је ту је, пробаћемо да се издигнемо уз све проблеме које имамо - изјавио је Јовановић.

Хладан туш залио је кошаркаше Игокее у посљедњој десетинки утакмице против ФМП-а који је нестварним поенима Бојана Суботића славио побједу резултатом 74:73 у шестом колу АБА лиге. Четири секунде дијелиле су изабранике Владимира Јовановића од петог везаног тријумфа у регионалном такмичењу, али их је много коштао мањак концентрације. Домаћин је имао сјајну прилику да слави када их је Драган Милосављевић довео у вођство 72:69 девет секунди прије краја, а потом је Никола Танасковић направио фаул над Суботићем у шуту за три поена. Искусни кошаркаш реализовао је све три, да би на другој страни био фаулиран Един Атић четири секунде прије краја. Погодио је први пенал, други промашио, а лопта се одбила до Суботића који је истрчао контранапад и поентирао десетинку прије истека времена.

- Честитам ФМП-у на победи. Било је неизвесно и узбудљиво до самог краја и једна лопта је пресудила. Мислим да смо једна искусна екипа и требало је да будемо пуно паметнији, да исконтролишемо фаул и схватимо да је то велика одговорност како га направити и на крају да се одбранимо на четири секунде преко целог терена, када смо примили кош. То је директни узрок пораза. Нисмо били какви можемо и треба да будемо. Уз све објективне проблеме које смо имали, ову утакмицу је требало да добијемо, али то је кошарка и морамо да дигнемо главу и верујемо да ће нам се вратити овако нешто током сезоне - рекао је Јовановић.

Поени

Са 16 поена Един Атић био је најбољи у редовима Игокее, док је Зоран Николић постигао 14 уз седам скокова, а Никола Танасковић је имао 13 скокова уз пет поена. Код “пантера” Џордан Вокер је постигао 16 поена, а јунак сусрета Суботић два мање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана