Игокеа за десет (ФОТО)

Дарко Драгичевић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Игокее одбранили су титулу шампиона БиХ. У другој утакмици су савладали Борац 76:62 и тако дошли до 10. титуле у БиХ.

Пресудило је искуство екипе из Лакташа која је издржала све покушаје Борца  да дође до преокрета.

У првој четвртини се играло у серијама. Борац је повео 4:0, а затим је Игокеа успјела да заигра боље у одбрани. То је омогућило лагане поене у транзицији па су направили серију 13:0 и прешли у вођство. 

Бањалучани су успјели да пронађу ритам у нападу погодили су двоје тројке а Кристијан Атељевић је својим блокадама дигао ниво у одбрани. Домаћи тим  је прешао у вођство 17:15. 

На прву паузу су отишли са поеном предности.

Други дио је протекао у изједначеној игри до финиша овог периода. Игокеа је тада направила серију 8:0 и одлијепила се на 35:27. На одмор су отишли са плус шест 37:31.

Игокеа је у трећем периоду пронашла начин да заустави Џерода Веста. Одличну одбрану одиграо је Марко Јеремић, па је гостујући тим дошао до плус 13. 

Ту предност су успјели да чувају. Покушавали су у Борцу да дођу до преокрета, прилазили на једноцифрени заостатак али нису успјели да окрену меч.

Најефикаснији у побједничком тиму били су Марио Накић са 18, те Сава Лешић са 13. Код Борца Џерод Вест је имао 18 поена и био једини двоцифрен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана