Игокеа везала пету побједу у АБА лиги

Милан Зубовић
Игокеа везала пету побједу у АБА лиги

НОВО МЕСТО - Пету побједу заредом ове сезоне АБА лиге уписали су кошаркаши Игокее који су славили на гостовању код Крке резултатом 92:80, у 11. колу регионалног такмичења.

Тренер екипе из Републике Српске Владимир Јовановић упозоравао је своје изабранике да их чека тежак меч у Новом Месту што се и показало као тачно, иако то коначан резултат не показује.

Прво полувријеме протекло је у изједначеној игри током које је домаћин водио већим дијелом времена и на полувремену имао пет поена вишка. Трећа четвртина показала се као кључна јер је тада Игокеа лимитирала словеначки тим на само десет поена, а серијом 16:4, преломила утакмицу у своју корист. У посљедњој четвртини гости су наставили са добром игром и само увећали резултатску предност.

Прво име сусрета био је Драган Милосављевић који је убацио 25 поена и за поен надмашио досадашњи кошгетерски рекорд којег је поставио у дресу Партизана против Црвене звезде још у сезони 2009-10. Сви остали играчи гостујуће екипе уписали су се међу стријелце, Един Атић постигао је 16 уз шест скокова. Игокеа тренутно заузима прво мјесто на табели са учинком 9-2, и утакмицом мање од Црвене звезде која је на 9-1, а свој меч ове рунде играће у понедјељак против Меге.

Наредни испит Игокеа ће имати у уторак код Тофаша у петом колу Лиге шампиона гдје јој је потребна побједа да избори бараж за попуну топ 16 фазе ФИБА такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана