Игокеа тражи шефа струке: Томић главна жеља

Д. Д.
Foto: Г.С.

ЛАКТАШИ - Кошаркашки клуб Игокеа у потрази је за тренером који ће водити екипу наредне сезоне. Први кандидат за упражњено мјесто је Милан Томић, који је тренутно у стручном штабу Армани Милана, сазнаје Баскетбал сфера.

Игокеу је прошле сезоне водио Владимир Јовановић, док је након његовог одласка у Лиги шест за шампиона на клупу сјео Марко Цветковић. 

На крају александровачки тим је освојио титулу шампиона БиХ. Међутим екипа је имала великих проблема са повредама и током сезоне је често мијењала играчки кадар. 

Имали су сјајан старт у АБА лиги, док нису остварили жељене резултате у ФИБА Лиги шампиона па је након завршетка тог такмичења дошло до одласка носилаца, што се одразило на игре тима у другом дијелу сезоне.

Томић би се у случају да прихвати понуду Игокее вратио у регионално такмичење, пошто је годину и по дана провео у Црвеној звезди, са којом је освојио и титулу у сезони 2018/19, када је у питању АБА лига. Он је у Лакташима са београдским тимом освојио и Суперкуп АБА лиге.

Прва жеља Игокее био је млади стручњак Ненад Стефановић, који је водио ФМП Железник, али је он близу иностраног ангажмана. 

Такође спомињао се помоћни тренер у Партизану Богдан Караичић. Ускоро слиједи наставак разговора, а након именовања тренера Игокеа ће почети и да ствара тим за наредну сезону.

Игокеа је у досадашњем дијелу сезоне већ довела и прво појачање, а то је Војин Илић, бивши кошаркаш Босне. Уговоре с екипом имају најмлађи чланови тима, док ће бити разговора о наставку сарадње са појединим члановима садашње екипе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана