Игокеа шокирала Партизан у Арени

Милан Зубовић
Foto: АБА лига

БЕОГРАД - Кошаркаши Игокее утишали су навијаче Партизана у београдској Арени јер су побиједили "црно-бијеле" резултатом 91:89.

 

Екипа из Републике Српске водила је већим дијелом утакмице, а у једном тренутку треће четвртине имала је и 22 поена предности које је замало прокоцкала у драматичниј завршници.

Са 19 поена предности Александровчани су ушли у посљедњи период што су домаћи надокнадили чак и изједначили те имали прилику да побиједе, али су гости имали мало више среће у самој завршници за велико славље.

Побједу је донио Стефан Муди након продора двије секунде до краја у којима домаћин није одреаговао као евролигашка екипа те су његови играчи направили грешку приликом извођења лопте из аута коју су гости пресјекли.

У овом мечу за Партизан је дебитовао бразилски центар Бруно Кабокло који је на паркету провео три минута и 20 секунди у првом полувремену и забиљежио два поена.

Ово је велика побједа за момке Владимира Јовановића након шокантног пораза у прошлом колу од ФМП-а, у посљедњој десетинки, али су се сада у потпуности искупили за своју пету побједу у седам кола. Марко Јеремић и Никола Танасковић били су најбољи код побједника са по 17 поена, 14 је додао Един Атић, а 12 Драган Милосављевић. Код Београђана, којима је ово други пораз у регионалном такмичењу ове сезоне, најбољи је био Зек Ледеј са 16, а прљтио га је Урош Трифуновић са једним мање.

Игокеа ће наставити са одигравањем утакмица са тешким ривалима и у сриједу ће гостовати италијанскиој Дертони у Тортони док ће идуће суботе угостити Будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана