Игокеа слаба за "пантере"

Милан Зубовић
Foto: ABA Liga

ЖЕЛЕЗНИК - Кошаркаши Игокее нису успјели да славе на гостовању код ФМП-а у 19. колу АБА лиге.

"Пантери" су били бољи резултатом 78:64 и тако прекинули низ од четири пораза те стигли до до шесте побједе ове сезоне којом су направли велики корак ка опстанку, а можда и најавили борбу за осмо мјесто на табели које доноси наступ у плеј-офу. 

С друге стране Игокеа није успјела да веже другу побједу након славља против Борца и уписала је осми пораз уз којег има 11 тријумфа па тренутно држи пето мјесто на табели регионалног такмичења.

Чета Владимира Јовановића није била нападачки расположена у овом сусрету и ово је било њено друго најлошије издање ове сезоне, а само је Црвеној звезди дала мање поена (63) у првом колу. 

Најефикаснији у редовима Игокее био је Марио Накић са 20 поена, Никола Марић је додао 12, а Един Атић десет. "Пантери" су одиграли сјајан меч којег су контролисали од самог почетка и пред одлучујућих десет минута водили са 18 поена разлике да би средином посљедње четвртине имали и великих 20 поена разлике.

Била је ово дебитанстка побједа тренера екипе из Железника Саше Никитовћа који се вратио у регионално такмичење након скоро пет година од када се растао са љубљанском Олимпијом. Побједника је предводио Матиц Ребец са 15 поена, док је 13 постигао Бојан Суботић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана