Игокеа почела припреме за наредну сезону

Милан Зубовић
Игокеа почела припреме за наредну сезону

ЛАКТАШИ - Први тренинг са екипом Игокее одрадио је нови тренер Ненад Стефановић који се овог љета договорио о сарадњи са клубом из Републике Српске.

Првом званичном окупљању присуствовало је 13 кошаркаша који су почели са жестоким радом свјесни да их у новој сезони очекује много тешких изазова. Они се прије свих односе на АБА лигу која је проширена са 14 на 16 клубова па ће бити више утакмица за играње док у Лиги шампион екипа има жељу да оствари бољи резултат него је то био случај прошле сезоне. 

- Са млађим играчим почели смо да радимо 29. јула док су нам се сада прикључили Американци па смо комплетни. Један од разлога што смо кренули овако рано је тај што АБА лига креће 20. септембра и мислим да никада није почела раније док ће послије два кола кренути Лига шампиона, а биће и квалификациони прозор у новембру. Нама то ништа не мења, ни план ни амбиције јер желимо да будемо у АБА плеј-офу те направимо корак више у Лиги шампиона у односу на прошлу сезону - изјавио је Стефановић за "Глас Српске". 

Познат је и први ривал у припремном периоду, а то је Динамик 17. августа у Лакташима док ће послије тога играти три утакмице у Београду као и турнир у Румунији. 

- Наш циљ је јасан и једноставан. Идемо да победимо сваку утакмицу коју играмо и да изградимо препознатљив стил игре - навео је Стефановић. 

Некадашњем репрезентативцу Србије Драгану Милосављевићу биће ово трећа сезона у Игокеи. 

- Задржали смо костур екипе што је јако битно и атмосфера у тиму је добра. Управа је одрадила добар посао по питању довођења играча и мислим да имамо добру екипу која је спој искуства и младости. Није лако играти АБА лигу и Лигу шампиона, али знамо шта нас чека. Нисмо се прославили прошле године у ЛШ и то нам је приоритет ове године да одемо корак даље док у АБА лиги желимо да уђемо у топ 8 што те мислим да можемо и много више од тога. Нећу да дајем неке прогнозе, али сезона сигурно неће бити лака - истакао је Милосављевић. 

У групној фази ЛШ играће против Хапоел Холона, Нантера и Вирцбурга. 

- Желимо други круг где може да нам се отвори и да одемо много даље. Прошле године смо били у јако тешкој групи када нисмо имали среће на жребу о чему сведочи и пласман тих екипа - рекао је Милосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана