Игокеа пала у продужетку

Дарко Драгичевић
Игокеа пала у продужетку

ЛАКТАШИ - Игокеа је нову годину почела неуспјехом. Сплит је након продужетка славио 80:77 и тако нанио шести везани пораз екипи из Лакташа, четврти у АБА лиги.

Одиграли су изабраници Владимира Јовановића веома лош меч, посебно их није служио шут (промашили и 10 слободних бацања), док су у нападу имали превише изгубљених лопти и лоших одлука. Све то је донијело пораз.

Прво полувријеме донијело је веома растрзану игру на обје стране. Игокеа се мучила у нападу, посебно позиционом. При томе их никако није служио шут, о чему најбоље свједочи податак да су у првих 20 минута имали чак осам промашаја са линије слободних бацања (11 од 19).

Домаћи тим је држао прикључак захваљујући офанзивном скоку, гдје је предњачио Џеки Кармајкл, као и великом броју изгубљених лопти гостију. Сплит је прву значајнију предност стекао на старту друге четвртине 15:22, али је Игокеа тада имала период добре игре па је прешла у вођство 30:29, када су Един Атић и Марко Јеремић погодили шутеве. Ипак финиш је опет припао гостима.

На старту треће четвртине Сплит је направио серију 8:0, којом је дошао до двоцифрене предности, а додатни проблем је била повреда Едина Атића, који је накратко напустио терен. Ипак домаћи тим је појачао одбрану и успио је да ухвати прикључак те приђе на само поен заостатка 46:47. Међутим у тим тренуцима су домаћи опет одиграли смушено у нападу и пропустили шансу да направе преокрет. Умјесто тога гости су на старту посљедње четвртине имали плус девет.

А онда драма у финишу. Един Атић је погодио двије тројке, а затим осам секунди прије краја био сигуран и са линије слободних бацања за изједначење. Гости нису реализовали напад па се отишло у продужетке, гдје је Сплит ипак био смиренији и паметнији па је дошао до побједе.

Најефикаснији у тиму Игокее били су Един Атић са 25 поена, док је Марко Јеремић додао 18 (погодио шест тројки), за екипу Сплита Шенон Шортер убацио је 21 поена, а Луис Саливан 17.

Данас су већ на програму два меча 15. кола у којима се састају Будућност - Морнар (17 часова) те ФМП Железник - Цибона (19 часова). У суботу играју дерби Цедевита Олимпија - Црвена звезда (17 часова), док је од 19 дуел Партизан - Крка. Борац и Мега ће играти 9. јануара у 18 часова, док је дан касније дуел Задар – Студентски центар.

Представљен Гордић

Кошаркашки клуб Спартак званично је представио појачање Немању Гордића, који ће деби имати већ данас у 19 часова у Кошаркашкој лиги Србије против Војводине. Гордић није пуно играо у Игокеи, а сада ће опет сарађивати са тренером Владимиром Јовановићем.

- Драго ми је да су људи у Суботици процијенили да сам играч који може да им помогне да остваре своје високе амбиције. Спреман сам да радим и помогнем клубу, колико будем у могућности, да остваре што боље резултате - истакао је Гордић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана