Игокеa пала у драми на старту Лиге шампиона

Милан Зубовић
Foto: FIBA

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее поражени су у драматичној утакмици првог кола ФИБА Лиге шампиона од Тофаша резултатом 102:104, и то након продужетка.

Борила се чета Владимира Јовановића колико је могла, али није успјела да тријумфални низ из АБА лиге пренесе и у реномирано ФИБА такмичење.

Домаћи играчи добро су отворили утакмицу, али су гости брзо узвратили. Турски тим био је расположен је нападу и предност је расла из минута у минут да би у десетом минуту водили са великих десет поена разлике мада је и Игокеа у том периоду направила неколико грешака које су гости знали да казне. Погодили су три од пет покушаја за три поена. 

Са добром игром гости су наставили и на почетку другог периода када су имали +16 (16:32), да би тада домаћи играчи стисли у одбрани па су лагано топили предност. Били су доста бољи у нападу мада су морали да "изрударе" скоро све поене јер им играчи Тофаша нису остављали превише простора ни под кошем, а ни на  вањским позицијама. На велики одмор отишло се са предношћу гостију од 43:35.

Велика битка настављена је и у трећој четвртини. Домаћи играчи били су ријешени да пређу у вођство и у 24. минуту пришли су на поен заостатка, али им то није полазило за руком. Гости су успијевали да чувају предност из прве четвртине док су и судије дозволиле грубљу игру на штету домаћег тима. Пред одлучујућих десет минута домаћин је био у минусу од четири поена (57:61).

Када се очекивало да домаћи направе искорак и пређу у вођство, они то нису урадили, мало због својих грешака, а мало и због добре игре Тофаша који је сјајно играо и у нападу и у одбрани. Тофаш је у једном тренутку имао и 12 поена предности, да би Игокеа пришла на минус четири, минут и по прије краја па чак и на само два, а потом и поен заостатка да би тада услиједила драма.

Домаћи су имали седам секунди за посљедњи напад, Стефан Муди узео је лопту и кренуо према кошу те био фаулиран. Судије су прегледале снимак и додјелиле му два слободна бацања које је он реализовао за изједначење 91:91 и продужетак. У додатних пет минута боље се снашао тим из Бурсе.

Најбољи код домаћина био је Муди са 23 поена, Драган Милосављевић убацио је 18. Код гостију Келјеб Холмсли је постигао 29 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана