Игокеа остала без још једног кошаркаша: Атић у другој лиги Шпаније

Г.С.
Игокеа остала без још једног кошаркаша: Атић у другој лиги Шпаније

ЛАКТАШИ - Настављено је осипање редова Игокее, а посљедњи у низу који је раздужио дрес је Един Атић. Кошаркаш који може да покрива неколико позиција постао је нови члан Сан Пабло Бургоса, а информацију је потврдио његов доскорашњи клуб.

Да ће Атић по други пут напустити редове екипе из Александровца било је јасно пред почетак утакмице 21. кола АБА лиге против Будућности када се није нашао у протоколу. Он ће се придружити српском репрезентативцу Душану Ристићу који је 27. фебруара стигао из Тенерифеа. Оно што помало чуди у вези са овим трансфером јесте чињеница да шпански тим наступа у другој лиги јер је прошле сезоне испао из елитног такмичења и тренутно држи четврто мјесто на табели те жели да се врати у највиши ранг. Иначе, Шпанци су два пута освајали Лигу шампиона (2020, 2021) и једном Интерконтинентални куп (2021).

Прије Атића екипу су током сезоне напустили Стефан Муди (Кина), Немања Гордић (Спартак Суботица), Зоран Николић (Војводина), Никола Танасковић (Будућност) и Харис Делалић (МЗТ). За то вријеме Игокеа није успјела да направи изненађење у Подгорици, иако је била на прагу тога, али је поражена резултатом 76:79. Лоше одиграна друга четвртина у којој су убацили само девет поена, а примили 25 коштала их је славља у “Морачи” гдје се још нису радовали иако су гостовали 14 пута. Водили су са 63:62, у 34. минуту и нису издржали до краја па је домаћину припала драматична завршница. На овом мечу за Игокеу је дебитовао Горан Филиповић који је за 29 минута убацио 12 поена, Марко Јошило постигао је 19 (5-6 за три) док је најефикаснији био Драган Милосављевић са 21 поеном, а Марко Јеремић није улазио у игру.

Изабраници тренера Владимира Јовановића сада имају 11 тријумфа и десет пораза па држе седму позицију на табели док је црногорски тим осигурао друго мјесто на табели са скором 16-5.

- Честитке Будућности на победи, али исто тако честитке и мојим играчима ма доброј утакмици, на пожртвовању, концентрацији и на томе што смо испоштовали припрему утакмице. Мислим да смо већи део утакмице били добри, да смо били храбри, да смо се достојно супротставили фавориту. Они су на крају погодили важне пенале и неке шутеве. Имали смо и неке своје шансе, међутим ово треба да искористимо као мотив за даљи рад и да будемо добри до краја првенства - рекао је Јовановић.

Игокеа ће већ сутра од 18 сати гостовати Задру у 22. колу.

Јовановић вјерује у играче

Упитан је тренер о великим промјенама које је екипа доживјела током сезоне.

- Увек сам веровао у своје играче, увек верујем у њих. Мислим да смо неке утакмице одиграли феноменално и у измењеном саставу. Неке смо из објективних разлога били гори од оног што се очекивало, али верујем да ова екипа може да игра добру кошарку. Наравно, имаћемо успоне и падове, имаћемо и доста грешака, али грешке су саставни део овог спорта, онај ко их мање прави има веће шансе да победи. Трудићемо се да наше грешке сведемо на минимум и покушаћемо да добијемо било ког противника. Уколико убудуће будемо изгледали као данас бићу задовољан - навео је Јовановић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана