Игокеа одбранила титулу

M.З
Игокеа одбранила титулу

ЛАКТАШИ - Кошракаши Игокее одбранили су титулу шампиона БиХ након што су са 3:0 у финалној серији плеј-офа надиграли Борац.

Трећу утакмицу добили су резултатом 89:83 и то након продужетка којег је тројком у посљедњој секунди изборио капитен Борца Срђан Гаврић, а Игокеа након тајм аута није успјела да постигне кош за 0,5 секунди.

Велика борба виђена је и у додатних пет минута, а домаћин је био прецизнији у нападу и стигао до девете титуле шампиона.

Маестралан је био Брајант Крафорд који је убацио 34 поена док је тројком у посљедњем минуту продужетка трасирао пут ка титулу (85:82) а пратио га је Стефан Ђорђевић са 15, али је незгодно доскочио средином посљедње четвртине па се није више враћао на паркет.

Бањалучани су најавили да се неће предати и имали су вођство у неколико наврата током првог полувремена што нису задржали у трећем периоду када су губили са чак 17 поена разлике.

Ипак, искориситили су мање опуштање домаћег састава и успјели да изборе додатних чет минута које ријешио незаустављиви Крафорд.

Код Борца, најбољи је био Јан Ребец са 24 поена док је Александар Ланговић убацио 23.

Сусрет у Лакташима пратила је и најбоља свјетска одбојкашица Тијана Бошковић у друштву сестре Дајане, а обје су давале подршку брату Вуку који наступа за Борац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана