Игокеа након драме изборила финале

Дарко Драгичевић
Игокеа након драме изборила финале

БИЈЕЉИНА- Кошаркаши Игокее изборили су пласман у финале првенства БиХ након што су савладали Будућност 92:90 у другој утакмици у Бијељини.

Домаћи тим је пружио сјајан отпор абалигашу који се добро морао помучити да би отишао у борбу за трофеј.  Након изједначене прве четвртине Игокеа је стекла предност. Будућност је заиграла зонски пресинг који је дао резултат па су се вратили у меч.

Имали су гости у финишу меча предност 82:74, али бијељински тим је извукао посљедњи атом снаге да се врати у меч. Направили су серију 6:0 и пришли на 80:82.

Тада је Коста Кондић био сигуран са слободних бацања. Узвратио је Војин Илић да би Стефан Ђорђевић постигао поене уз прекршај па је убацио додатни поен. Ипак, Будућност је узвратила тројком Његоша Сикираша за 85:87. Затим је услиједила пенал завршница у којој су гости били сигурни па су преко Делалића и Кондића дошли до побједе. Будућност је имала промашила превише бацања.

Коста Кондић је био најефикаснији играч у побједничком тиму  са 23 поена, док је Никола Марић додао 22 поена. На другој страни Војин Илић је имао 28 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана