Игокеа јури други тријумф у Далмацији

Д.Д.
Игокеа јури други тријумф у Далмацији

ЛАКТАШИ – Кошаркаши Игокее успјешно су почели такмичење у новој сезони у АБА лиги. Савладали су Сплит на гостовању, а већ данас имају нови испит и још тежи задатак –дуел у Задру против истоименог домаћина (19 часова).

Задар је такође успјешно почео такмичење  у регионалној лиги. Савладали су Цибону на гостовању и најавили да ће и ове сезоне да буду веома незгодан противник.

Тренер Данијел Јусуп је још једном направио веома квалитетан тим, а  на првом дуелу је заблистао репрезентативац БиХ Амар Гегић.Он је убацио 30 поена  а уз њега су одлично били Ловро Мазалин и Доминик Гилберт. Задар практично игра са осам играча и гости у томе могу да траже шансу а уз то чини се да могу да ривалу парирају на центарским позицијама.

Хрватски тим је остао без најбољег играча из прошле сезоне Луке Божића  али и даље игра веома нетипичну кошарку, настоји да јаком одбраном са пуно преузимања сломи ривала.  Шампион БиХ мораће да  пронаће рјешење за ту игру и да одговори на исти начин са јаком одбраном.

Тренер Ненад Стефановић је свјестан искушења која очекују његов тим  на овом гостовању.

-Након велике и значајне победе у Сплиту очекује нас још један тежак меч у Далмацији. Задар ће против нас имати премијерни наступ у својој дворани и сигурно је да нас очекује тежак меч и пуна хала, јер желе да се докажу пред својим навијачима и потврде победу из Загреба. Тренер Данијел Јусуп је направио одличан систем. Већ три године његова екипа игра веома јако и на старту су доказали квалитет. Играју веома атипично и тешко се спремити за њих,  али покушаћемо да им одговоримо. Мислим да  су опет сложили добру екипу и да су доласком Владимира Михаиловића добили  нешто што им је недостајало током припремног периода, посебно у том нападачком делу. Захтевана утакмица је пред нама. Тактички и енергетски морамо да одговоримо ривалу  и искористимо и најмању шансу да направимо велики брејк који би нам пуно значио за наставак сезоне – истакао је тренер Стефановић.

Марко Јеремић, играч Игокеа м:тел очекује да екипа може до побједе.

-Очекује нас једно од тежих гостовања у лиги. Задар гаји специфичан стил кошарке на који смо се посебно спремили. Биће потребно уложити велики напор у одбрани и поправити неке сегменте из прве утакмице у којима смо заказали. Вјерујем да наша екипа има снаге да се пута врати да двије побједе!- рекао је Јеремић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана