Игокеа и Борац боре се за пехар

Милан Зубовић
Игокеа и Борац боре се за пехар

ЛАКТАШИ - Финалну битку за титулу шампиона БиХ вечерас од 20 часова повешће Игокеа и Борац.

Шампион ће постати онај тим који први стигне до три побједе, први меч биће игран у Лакташима, а Игокеа има предност домаћег терена те уједно брани титулу коју је до сада освајала осам пута. Ове сезоне ова два клуба састала су се у полуфиналу Купа БиХ, када је Игокеа славила уз доста муке. Као позајмљени играчи Игокее за Борац играју Душан Танасковић, Амсал Делалић и Вук Бошковић, док ће изостати братски окршај. Наиме, Никола Танасковић је напустио редове екипе из Александровца па се неће наћи очи у очи са братом Душаном.

- Знамо Борац из полуфинала Купа, када смо играли на једну лопту, а они показали карактер и да никада не одустају као што је био случај против Широког, када су показали и квалитет. Јесмо благи фаворити на папиру, али то морамо доказати на терену. Знамо да Борац може искористити свако наше опуштање, које смо имали против Будућности у Бијељини, када смо нашим грешкама враћали ривала у утакмицу. Снага Борца дефинитивно лежи у његовој растерећености јер нема шта да изгуби, док ми знамо неке наше предности које ћемо покушати да материјализујемо у победу. Верујем да ће финална серија бити прави празник кошарке - рекао је капитен Игокее Марко Јошило.

Капитен Борца Срђан Гаврић свјестан је успјеха који је остварио његов тим пласманом у финале након што је претходно елиминисао Леотар и Широки. Ипак, нико из његовог табора не жели да буде само учесник завршне борбе, већ да покушају направити сензацију.

- Нећемо изаћи на терен са бијелом заставом и олако одустати од борбе јер вјерујем да имамо шансе да се боримо са Игокеом. Улогу фаворита препуштамо нашем ривалу јер има много квалитетнији тим који је играо много јача такмичења од нас. Ипак, потрудићемо се да им загорчамо борбу за титулу те имамо адута којима ћемо им одговорити. Прва утакмица је најбитнија на психолошком плану. Уколико направимо брејк, наше би се шансе драстично повећале. Видјели смо да је Будућност намучила Игокеу која ће сада сигурно снажније кренути у сусрет, на шта ћемо и ми снажно одговорити. Не играмо финале сваки дан и даћемо све од себе па шта буде - истакао је Гаврић.

Бањалучани за Весну

Друга утакмица финалне серије на распореду је у недјељу од 21 час у “Борику” и имаће хуманитарни карактер. Сав приход од улазница, које коштају пет марака и већ су пуштене у продају, биће уплаћен за лијечење докторице Весне Шипка. Уједно, управа бањалучког клуба позива све спортске колективе да се одазову куповини улазница и тиме помогну Веснино лијечење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана