Игокеа хвата ритам

Дарко Драгичевић
Игокеа хвата ритам

ЛАКТАШИ - Након бројних промјена у тиму, чини се да је Игокеа пронашла прави ритам и игра све боље. У 18. колу АБА лиге савладали су Борац Чачак 78:62 и тако направили велики корак ка плеј-офу.

Тим из Лакташа је играо веома брзо, долазио до лаганих поена, а значајан учинак су дали и кошаркаши с клупе који су убацили чак 54 поена. Коста Кондић је на крају био најефикаснији са 17 поена и осам асистенција. У све бољој форми је и Џеки Кармајкл који је имао 16 поена. На другој страни Данило Тасић је убацио 19 поена. Тренер Владимир Јовановић истиче да се екипа полако привикава на нове захтјеве.

- Мислим да смо већи део утакмице одиграли онако како смо и желели. Дефанзивно смо били солидни у већем делу утакмице, изузев старта треће деонице где смо дозволили Борцу да се врати. Генерално, тимском игром у оба смера дошли смо до важне победе. Овај тријумф ће нам дати много самопоуздања за наредни период. Ово је важно за нас. Рекао сам раније да је циљ сваки меч припремити добро и покушати победити. Спремамо се већ за наредну утакмицу. Борцу желим да остваре своје амбиције - рекао је Јовановић. Одличне партије у посљедњим мечевима пружа плејмејкер Коста Кондић. Након што је одиграо квалитетно у Подгорици, сада је сличну партију поновио и против Борца.

- Након промјена у тиму желимо да играмо брже и агресивније. Требало нам је времена да се привикнемо, али дјелује да то све боље изгледа и да имамо још простора за напредак. Против Борца смо испоштовали већи дио онога што је стручни штаб поставио пред нас и дошли смо до веома значајне побједе. Задовољни смо због тога, посебно јер смо у прошлом колу доживјели тежак пораз. Сад смо дјеловали пуно боље, пронашли смо свој ритам и треба да наставимо да играмо на овај начин. Уживамо у кошарци и то је најважније - истакао је након меча Кондић.

У наредном колу Игокеа ће гостовати код ФМП-а.

Аплаузи за Талића

Плејмејкер Борца Дарко Талић гостовао је у Лакташима гдје је први пут заиграо против свог бившег клуба Игокее и добио аплаузе публике.

- Осам сезона сам био у клубу и први пут сам дошао овдје да играм тако да је осјећај прелијеп. Једва сам чекао да дођем на свој паркет и хвала на аплаузима. Игокеа је у трећој четвртини искористила наш пад и добила меч и желим им све најбоље - рекао је Талић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана