Игокеа гостује код Задра у АБА лиги

М. З.
Игокеа гостује код Задра у АБА лиги

ЛАКТАШИ - Гостујући код Задра кошаркаши Игокее отвориће такмичење у 23. колу АБА лиге. Сусрет је на распореду вечерас од 18 часова и у њему ће екипа из Александровца тражити трећу побједу у низу.

Само једном ове сезоне Александровчани су везали три побједе и то на самом почетку такмичења, тако да су веома оптимистични пред пут док им на руку дјелимично иде и традиција против хрватског клуба. На “Вишњику” су славили пет пута у 11 одмјеравања снага и вјерују да могу наставити тај низ. Чета тренера Владимира јовановића на добром је путу да осигура опстанак и има седам побједа уз 14 пораза те утакмицу мање, док се Задрани боре за мјесто у плеј-офу са скором 10-12. Посљедњи меч са Задром Јовановићу није остао у лијепом сјећању, јер је тада доживио пораз на клупи Црвене звезде, након чега је услиједио растанак са београдским клубом.

- Задар је по мом мишљењу највеће изненађење досадашњег дела првенства, по сјајним играма и резултатима. Поред свих проблема које су имали ствари на паркету задржали су под контролом. Играју атипичну, али веома модерну кошарку са доста транзиције, веома су високи и чврсти. Посебно добро играју на домаћем терену, мада су и у гостима приказали сјајне партије - истакао је Јовановић.

Тренер Игокее истиче да ће на један сегмент његови играчи посебно морати да обрате пажњу.

- Оно што је сигурно потребна је концентрација у игри свих 40 минута пре свега у дефанзиви. Ако буду испуњени ти задаци мислим да ће све ће бити лакше. Имамо кадровских проблема пред меч, али имамо и две утакмице које смо одиграли солидно у којима смо победили, тако да имамо добро расположење и атмосферу и надам се доброј игри - додао је Јовановић.

Центар Никола Марић истиче да су побједе донијеле добру атмосферу пред финиш сезоне.

- Гостујемо код веома незгодне екипе Задра. Имали смо седмицу да се припремимо и врло добро смо обавили тренинге, како у одбрани тако и у нападу. Вјерујем да ћемо то пренијети на утакмицу, јер смо имали солидну тренажну седмицу, тако да се надам најбољем исходу по нашу екипу - рекао је Марић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана