Игокеа гостује код Будућности у 21. колу АБА лиге: По изненађење у Подгорицу

Милан Зубовић
Игокеа гостује код Будућности у 21. колу АБА лиге: По изненађење у Подгорицу

ЛАКТАШИ - Наставак такмичења у АБА лиги, након троседмичне паузе узроковане одигравањем националних купова и обавеза репрезентације, екипи Игокее доноси најтеже могуће гостовање.

Утакмицу 21. кола регионалног такмичења Александровчани ће одиграти против Будућности у Подгорици, једином мјесту гдје до сада никада нису славили, а гостовали су чак 12 пута. Игокеа је паузу дочекала у лошој форми. Везала је два пораза у АБА лиги, док је поражена и у полуфиналу Купа БиХ од Босне. То је приморало управу да брзо реагује па је ангажован плејмејкер из пољског Турова Горан Филиповић, који би требало да помогне младима Кости Кондићу и Огњену Станковићу приликом организације игре. Хрватски репрезентативац требало би да дебитује на овом мечу.

- Иза нас је дугачка пауза од двије седмице коју смо искористили на јако добар начин, прије свега да се физички опоравимо и лоших резултата који су иза нас. Добро смо тренирали, довели новог играча који ће дефинитивно много помоћи у организацији игре својим искуством. Имамо малих проблема са повредама, али ништа што ће нас спријечити да добро радимо и у сваку утакмицу улазимо максимално концентрисани и са максималном одговорношћу. Идемо Будућности. У питању је екипа која сјајно игра у посљедње вријеме и која је једна од најбољих у АБА лиги, тако да је нимало лак задатак испред нас, али као што сам рекао, идемо да дамо све од себе, пружимо што бољи отпор и да искористимо шансу за побједу ако нам се укаже - навео је Кондић.

Тренер Владимир Јовановић такође зна шта га чека у “Морачи” против тима који држи друго мјесто на табели са учинком 15-5, док је Игокеа на 11-9. у Првом дијелу сезоне Игокеа је лако дошла до побједе на свом терену, али је доста промијенила екипу од тада.

- Очекује нас јако тешко гостовање код Будућности која у посљедње време сјајно игра, не само у АБА, већ и Еврокупу. Сложили су добар ростер, нови играчи добро су се уклопили, вратио им се битан играч из повреде и дефинитивно имају један од најјачих ростера у лиги. Биће то тешко и захтевно гостовање за нас. Покушаћемо да одиграмо најбољу кошарку коју у овом тренутку можемо и да неке ствари са тренинга пренесемо на утакмицу те на крају будемо задовољни игром и резултатом - рекао је Јовановић.

Танасковић

Током зимског прелазног рока Будућност је ангажовала Николу Танасковића, који је био један од најбољих играча Игокее ове, али и прошле сезоне. Са добрим партијама наставио је и у подгоричком тиму, који је током сезоне мијењао и тренера па је Петра Мијовића замијенио Андреј Жакељ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана