Игокеа гостује кад Борца у петом колу АБА лиге:По побједу у Чачак

М. З.
Игокеа гостује кад Борца у петом колу АБА лиге:По побједу у Чачак

ЛАКТАШИ - Поход на четврту побједу у АБА лиги ове сезоне кошаркаши Игокее имаће у недјељу од 17 часова против Борца.

Чета тренера Владимира Јовановића са доста самопоуздања иде у Чачак, свјесна да је тамо очекује врућ терен јер домаћи клуб има скор 2-2, а поражен је у посљедње двије утакмице, тако да се сада мора “вадити” пред својим навијачима. Ипак, Александровчани су ове сезоне показали да нису екипа против које ће се друге уздизати. Након уводног пораза од реално квалитетније Црвене звезде услиједиле су три побједе, али и несрећан пораз од Тофаша у Лиги шампиона након продужетка и на једну лопту. Посљедњи међусобни сусрет добили су Чачани управо на свом терену, али је Игокеа славила у првих пет обрачуна у АБА лиги.

- Борац је у доброј форми и отворио је сезону са две веома велике победе. Показао је на домаћем терену и против Црвене звезде да може парирати и јачима од себе. Посебно су незгодни на домаћем терену, где играју брзо, са пуно транзиције, противника нападају у леђа и пуно поена постижу из контранапада. Мислим да нас чека јако захтевна утакмица у којој морамо да зауставимо њихову транзицију и будемо дефанзивно добри. Појачали су се искусним Данилом Тасићем, што ће им сигурно дати још једну димензију у игри. Имамо своје квалитете, припремамо се најбоље што можемо и надам се да ћемо одиграти онако како смо тренирали - рекао је Јовановић.

Уједно, биће то прва утакмица плејмејкера Борца Дарка Талића против свог некадашњег клуба за којег је одиграо седам сезона. Екипу из Републике Српске након ове утакмице очекује сусрет другог кола Лиге шампиона против Мурсије у гостима. Тај меч на распореду је 1. новембра од 18.30 часова. Парови петог кола, субота: Будућност - Мега (19), Цедевита Олимпија - Студентски центар (21); недјеља: Борац - Игокеа (17); понедјељак: Морнар - Крка (18), Партизан - Црвена звезда (20). ФМП - Сплит, Задар - Цибона (играно у петак).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана