Игокеа гостује ФМП-у у 19. колу АБА лиге: Зауставити скок “пантера”

Милан Зубовић
Игокеа гостује ФМП-у у 19. колу АБА лиге: Зауставити скок “пантера”

ЛАКТАШИ - Прилику да вежу двије побједе у АБА лиги кошаркаши Игокее имаће у недјељу од 17 часова када гостују ФМП-у у 19. колу.

Изабраници тренера Владимира Јовановића славили су против Борца у прошлом колу на свом терену и стигли до 11 побједе, а сви у табору желе да новом побједом направе увертиру за два изузетно тешка меча која их очекују са Партизаном и Будућности. Први сусрет ове сезоне припао је “пантерима” који су славили у Лакташима поенима Бојана Суботића у посљедњој секунди меча. Тим поразом прекинули су серију од четири тријумфа, али су након њега везали пет побједа и пробили се на прво мјесто табеле. “Игоси” су спремни да се реванширају за тај пораз, а у саставу неће бити Хариса Делалића који је прије прошлог кола напустио екипу и отишао у МЗТ из Скопља.

- Ако гледамо ростер, ФМП је сигурно једна од најбољих екипа у АБА лиги и место на којем се тренутно налазе није оно што су очекивали да буде, а које по снази не заслужују. Имали су турбулентну сезону до сада, променили два тренера тако да ће сигурно бити реакције играча после ове доселекције и доласка новог кормилара што нама ово гостовање може да учини тешким. Са Матицом Ребецом, Огњеном Кузмићем, Бојаном Суботићем Војиславом Стојановићем, Кајлом Фостером то је потпуно нова екипа у односу на почетак сезоне. Биће нам потребно пуно концентрације да спроведемо неке наше планове у дело, али и да одговоримо на њихову чврсту игру и контролишемо скок - изјавио је Јовановић који је управо у ФМП-у почео тренерску каријеру и имао први самостали посао.

Никола Марић са Џекијем Кармајклом чини центарски тандем Игокее и добро користи указане минуте након одласка Зорана Николића.

- ФМП је јако незгодна екипа која је претрпјела велике промјене у тиму, а уз то и два тренера. У провм дијелу сезоне доживјели смо пораз од њих и сада настојимо да се што боље спремимо и кући вратимо с побједом - рекао је Марић.

С друге стране ФМП-у не иде онако како је планирано ове сезоне. Пет побједа и 13 пораза дефинитивно није оно што су очекивали. Прво је цех платио тренер Ненад Стефановић умјесто којег је стигао Стеван Мијовић, али је и он отишао након мало више од мјесец дана умјесто којег је стигао Саша Никитовић. Утакмица против Игокее младом српском тренеру биће повратничка у АБА лигу јер је самостално водио Црвену звезду 2011. и Олимпију у сезони 2018/19.

Остали парови

Током викенда биће одигране само двије утакмице овог кола, а занимљиво је да ће у понедјељак на распореду бити чак три док ће преостале двије бити игране у уторак. Парови, субота: Борац - Цедевита Олимпија (19). Недјеља: ФМП - Игокеа (17). Понедјељак: Будућност - Црвена звезда (17), Партизан - Сплит (19), Морнар - Цибона (21). Уторак: Крка - Студентски центар (17), Задар - Мега (19).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана