Игокеа формира тим

Г.С.
Игокеа формира тим

ЛАКТАШИ - Одмах након ангажовања Ненада Стефановића за тренера управа Игокее почела је са формирањем екипе која ће идуће сезоне по пети пут наступити у групној фази Лиге шампиона.

Прије младог стручњака из Србије стигао је Војин Илић из сарајевске Босне да би потом Велибор Миловановић продужио уговор, затим је стигао Американац Сакар Аним, док је вјерност екипи продужио и капитен Драган Милосављевић. Останак Милосављевића представља велико појачање јер је ријеч о искусном играчу којем ће ово бити трећа сезона у екипи из Републике Српске, а уговор је продужен на обострано задовољство.

- Капитен се није двоумио о наставку сарадње, остаје да својим искуством и залагањем на терену помогне екипи Ненада Стефановића да оствари зацртане циљеве - поручено је из клуба.

Њему ће бити девета сезона АБА лиге, а у протеклој је просјечно биљежио 9,7 поена, 3,5 скокова и 2,2 асистенције за 24 минута. Аним је рођен 1997. у Минеаполису, висок 196 цм, игра на позицији бека и каријеру је започео на колеџу Маркет голден игл. Након игара у НЦАА лиги играо је за развојни тим Лос Анђелес Клиперса у Г лиги након чега је отишао у Европу. Ту је прво заиграо за Бајројт да би потом био члан италијанске Ређо Емилије, док у Игокеу стиже из Хапоел Елиата. Прошле сезоне за израелски тим просјечно је биљежио 12,7 поена, 3,1 скок и 1,2 асистенције. Екипа из Александровца жели да поправи утисак из прошле сезоне када су очекивали пролазак даље, а уписали свих шест пораза у тешкој групи. Сада с нестрпљењем очекују 26. јун када је заказан жријеб. Директан пласман обезбиједио је 21 клуб и то, Перистери, Промитеас, Колосос, АЕК (Грчка), Мурсија, Уникаха, Тенерифе, Манреса (Шпанија), Кемниц, Вирцбург, Вехта (Њемачка), Каршијака, Галатасарај, Маниса (Турска), Нантер, Сан Квентин (Француска), Макаби Рамат Ган, Хапоел Холон (Израел), Ређиана, Тортона (Италија), Шћећин, Вроцлав (Пољска), Остенде (Белгија), Сомбатељ (Мађарска), ВЕФ Рига (Летонија), Ритас (Литванија) и ФМП (Србија). Преостала три учесника биће позната након квалификација у којима ће наступити 24 тима.

Одласци

Поред тренера Марка Цветковића једини одлазак из Игокее за сада је Коста Кондић. Млади бек који може да покрије позицију плејмејкера постао је члан Меге гдје ће сарађивати са некадашњим тренером Марком Бараћем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана