Игокеа домаћин Тофашу у првом колу Лиге шампиона: До побједе са много енергије

Милан Зубовић
Игокеа домаћин Тофашу у првом колу Лиге шампиона: До побједе са много енергије

ЛАКТАШИ - Прво искушење у Лиги шампиона ове сезоне кошаркаши Игокее имаће вечерас од 18.30 часова када им на ноге стиже Тофаш.

Александровчани ће први пут одмјерити снаге са овим турским клубом, мада су претходних сезона редовно играли са представницима ове земље Турк Телекомом, Галатасарајем и Бахчешехиром, тако да им није непознат квалитет тима који стиже из те лиге. Баш као и Игокеи екипи из Бурсе биће ово четврти наступ у реномираном ФИБА такмичењу, гдје су највећи успјех остварили претпрошле сезоне, када су играли четвртфинале, док су прошле стали у плеј-ину. Златни период овог клуба у вези је са крајем прошлог миленијума када су двије године заредом били шампиони (1999. и 2000), док су прву титулу освојили 1993. године.

Потом су са доста различитог успјеха наступали у домаћем шампионату, а прошлу сезону завршили су на седмом мјесту. То је значило растанак са грчким стручњаком Димитрисом Пфиртисом, док се вратио Орхун Ене, који је екипу водио од 2015. до 2020, када је постао селектор Турске. Екипу чини шест Американаца који су стигли пред почетак сезоне, а Џеј Џеј О'Брајан је добро познато лице, јер је био члан Будућности.

Ту је још пет домаћих играча, као и искусни Мостарац Жељко Шакић, који је такође стигао овог љета. Тофаш је до сада одиграо три утакмице у домаћем шампионату и при томе побиједио Самсунспор у првом и Меркезефенди у трећем колу, док је у другом поражен од Бешикташа који води Душан Алимпијевић.

С друге стране побједом против Студентског центра Игокеа је направила лијепу увертиру за овај сусрет и ухватила ритам за предстојеће изазове у Лиги шампиона, гдје за циљ има пролазак међу 16 најбољих тимова. У екипу би требало да се врати Немања Гордић, који је пропустио меч са Подгоричанима због стомачног вируса.

- Очекује нас почетак такмичења у Лиги шампиона и екипа која је скуп одличних појединаца, који имају невероватно велики индивидуални квалитет, посебно нападачки, тако да ће бити веома изазовно. Биће нам потребно много енергије и концентрације да одиграмо добру кошарку. Надам се да ћемо после ове две победе показати свој квалитет на домаћем терену и да ћемо одиграти пожртвовано - рекао је тренер Игокее Владимир Јовановић.

Поред овог меча у групи Х вечерас се још састају Тортона - Мурсија (20.30).

Милосављевић

Капитен тима Драган Милосављевић вјерује да ће побједом кренути у Лигу шампиона.

- Тофаш је сјајна екипа која игра доста брзо са комбинацијом домаћих и америчких кошаркаша. Сигурно је да нас очекује тежак меч, али играмо код куће тако да морамо показати велику жељу, енергију и борбеност пре свега кроз чврсту игру у одбрани током свих 40 минута. Уз нашу ротацију коју имамо надам се доброј утакмици - нагласио је Милосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана