Игокеа домаћин Студентском центру у 26. колу АБА лиге: Побједа даје наду за плеј-оф

Милан Зубовић
Игокеа домаћин Студентском центру у 26. колу АБА лиге: Побједа даје наду за плеј-оф

ЛАКТАШИ - Посљедња утакмица 26. кола АБА лиге биће одиграна вечерас од 18 часова у Лакташима гдје ће Игокеа угостити Студентски центар.

То је требало да буде посљедњи меч лигашког дијела такмичења, али због бројних одгађања утакмица током сезоне остало је још неколико да буду одигране, а међу њима је и меч Морнара и Игокее наредне недјеље (18 часова). Екипа из Александровца у добром је ритму. Прије гостујућег пораза од Партизана везала је четири побједе којима се укључила у борбу за осмо мјесто на табели управо екипа из Подгорице са учинком 11-14. Изабраници тренера Владимира Јовановића имају скор 9-15 и теоретски се могу докопати те позиције, али морају добити преостала два меча уз поклапања још неких резултата. У случају да двије екипе заврше такмичење са истим скором предност ће имати она екипа која је боља у међусобном скору, док ће бити формирана мини табела.

- Чека нас захтевна утакмица у сваком смислу јер је наш наредни противник одлична екипа, микс старијих и млађих играча. Играју веома добро у последње време нарочито након повратка првог плејмејкера. Јако су незгодни у транзицији, пуно трче и шутирају за три поена па ће бити посебно захтевно у одбрани. Мислим да имамо своје адуте и квалитете те се припремамо најбоље што можемо. Ако испоштујемо те неке ствари с тренинга бићемо задовољни на крају - рекао је тренер Игокее Владимир Јовановић.

Повратник на терен након шестомјесечне паузе Дарко Талић вјерује у успјех своје екипе против Подгоричана.

- Желимо да наставимо континуитет добрих игра. Без обзира на пораз од Партизана све утакмице смо одиграли с добром енергијом и добрим приступом што желимо да пренесемо у предстојећу утакмицу. Надамо се великој одзиву публике јер ћемо дати све од себе да славимо побједу - истакао је Талић.

Први меч ове сезоне Студентски центар је добио резултатом 104:85, баш као и други меч који је игран у Подгорици. Једину побједу у три досадашња сусрета Игокеа је изборила на свом терену прије мало више од годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана