Игокеа домаћин ФМП-у: Повреде не смију бити изговор

Милан Зубовић
Игокеа домаћин ФМП-у: Повреде не смију бити изговор

ЛАКТАШИ - Шесто коло АБА лиге затвориће Игокеа и ФМП у Лакташима, а утакмица је на распореду вечерас од 18 часова.

Домаћин је у сјајној серији на Јадрану, гдје је након пораза од Црвене звезде везао четири побједе, што му је донијело пласман у врх табеле, док ће сада наспрам себе имати екипу која је низ од двије побједе прекинула слављем против Сплита, што је био трећи тријумф сезоне. “Пантери” леже екипи из Републике Српске, која је на домаћем терену уписала пет побједа у седам одмјеравања снага, а пет година нема пораза од исте екипе. Тим Владимира Јовановића доживио је тежак пораз у другом колу Лиге шампиона код Мурсије, мада је био десеткован повредама Стефана Мудија, Марка Јошила и Џекија Кармајкла, који су под великим знаком питања и за овај меч.

- Очекује нас утакмица против екипе која је убедљиво славила у прошлом колу. ФМП игра са великим самопоуздањем и великом енергијом, а покривен је на свим позицијама. После овог густог распореда и свих обавеза које смо имали у протеклом периоду, тешког пута и гостовања у Шпанији, очекујемо да на домаћем терену одиграмо пуно боље са већом енергијом и концентрацијом. Имамо кадровских проблема, али то не треба да нам буде изговор и већи мотив. Надам се да ћемо то о чему причамо показати на терену - изјавио је Јовановић.

У одсуству првог плејмејкера Мудија очекује се већи број минута за младог Огњена Станковића, који је добијао прилике на три утакмице ове сезоне у АБА.

- Очекује нас тежак меч против агресивне екипе која добро трчи и морамо добро да бранимо њихов контранапад те одбранимо домаћи терен - рекао је Станковић.

Остали резултати: Студентски центар - Крка 84:70, Цибона - Морнар 73:72, Цедевита Олимпија - Борац 82:78, Мега - Задар 91:81. Сплит - Партизан, Црвена звезда - Будућност (играно синоћ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана