Игокеа домаћин “црно-бијелима” у 20. колу АБА лиге

М. З.
Игокеа домаћин “црно-бијелима” у 20. колу АБА лиге

ЛАКТАШИ - Све је спремно за нови кошаркашки спектакл у Лакташима, гдје ће у недјељу од 17 часова Партизан бити гост Игокее у 20. колу АБА лиге.

Навијачи ће испунити дворану до посљедњег мјеста јер се тражи улазница више и поред цијене од 40 марака.

Лоша форма краси оба тима пред ову утакмицу. Домаћин је поражен од ФМП-а у прошлом колу и била је то једна од најлошијих утакмица Игокее ове сезоне, док је Партизан шокирао навијаче поразом од Сплита, потом и Бајерна, оба на домаћем терену.

Према тренутном стању на табели, ова два клуба играла би четвртфинале плеј-офа регионалног такмичења. Игокеа је шеста са учинком 11-8, а Партизан трећи са 13-6. Домаћин би се побједом искупио за пораз од “пантера” у прошлом колу и укључио у борбу за четврто мјесто на табели, док би тријумф “црно-бијелих” смирио страсти након пораза од Бавараца у Евролиги, а све то пред финални турнир Купа Радивоја Кораћа. Игокеа је добила први меч ове сезоне, игран у Београду, док је прије тога поражена у пет међусобних одмјеравања снага. Екипа из Републике Српске славила је шест пута против београдског тима на свом паркету у 12 мечева, а “црно-бијели” су освојили прошлогодишњи турнир који је Игокеа организовала у склопу прославе пола вијека постојања.

Остали парови, субота: Цедевита Олимпија - ФМП (17), Сплит - Будућност (19), Цибона - Крка (21). Недјеља: Мега - Морнар (12), Игокеа - Партизан (17), Црвена звезда - Задар (19), Студентски центар - Борац (21). Послије овог кола слиједи пауза у АБА лиги због одигравања националних купова као и наступа репрезентација.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана