Игокеа дочекује подгорички тим у осмом колу АБА лиге: “Бивши” руше Будућност

Милан Зубовић
Игокеа дочекује подгорички тим у осмом колу АБА лиге: “Бивши” руше Будућност

ЛАКТАШИ - Уморни од двије исцрпљујуће утакмице у посљедњих седам дана кошаркаши Игокее угостиће Будућност у суботу, а меч осмог кола на распореду је од 17 часова.


Гостујућа побједа над Партизаном вратила је екипу из Александровца на прави колосијек регионалног такмичења док је на гостовању код Дертоне уписан пораз у Лиги шампиона. Након дугог повратка из малог италијанског мјеста, који их је додатно исцрпио, нису имали довољно времена да се квалитетно спреме за нови изазов. Будућност је увијек била тежак ривал Игокеи која је добила посљедњи меч у Лакташима у шутерском надигравању (103:101), мада је поражена у посљедња четири меча пред својом публиком и има негативан скор са Подгоричанима (5:7) на домаћем терену.

Биће то сусрет три члана Игокее са бившим тимом. Центар Зоран Николић у два наврата је бранио боје подгоричког тима (2016-18, 2019-22), као и плејмејкер Немања Гордић (2009-11, 2015-19) док је ниско крило Един Атић двије сезоне био члан екипе (2021-23). Наступ Гордића под великим је знаком питања као и Џекија Кармајкла те Марка Јошила који су пропустили протекле три утакмице.

- Будућност је одличан тим, са пуно искусних, веома квалитетних играча и странаца. Мислим да су они прављени да нападну врх не само АБА лиге већ и Еврокупа и нису скривали те амбиције. Имали су ту несрећу да промене тренера током сезоне али дефинитивно и даље су један од фаворита лиге и екипа за коју је потребна добра припрема, концентрација и енергија и добра утакмица у оба правца ако желите да их победите. Ми смо прошло коло одиграли одлично, имали смо пут и меч у Италији. Густ је распоред, али у таквим неким околностима играју и друге екипе, а на мојим играчима је да покажу да су способни да функционишу добро и да пруже максимум – истакао је тренер Владимир Јовановић, који је искључен у Италији.

Остали парови, субота: Борац - ФМП (19). Недјеља: Мега - Крка (12). Понедјељак Цедевита Олимпија - Партизан (17.30), Црвена звезда - Морнар (20). Сплит - Задар, Студентски центар - Цибона (играно у петак).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана