И Јокић и Богдановић: Србија на Олимпијади у најјачем саставу!

ГС
И Јокић и Богдановић: Србија на Олимпијади у најјачем саставу!

Кошаркашка репрезентација Србије тријумфално је почела поход ка Европском првенству, пошто је на почетку квалификација савладала Финску у Београду и Грузију на гостујућем терену.

Тако је, практично већ након двије утакмице, сасвим извјестан пласман чете Светислава Пешића на континенталну смотру која се одржава 2025. године, али ће и прије тога Србију гледати на великом такмичењу - Олимпијским  играма у Паризу, надамо се у пуном саставу, а томе се нада и плејмејкер Василије Мицић.

Српски кошаркаш који је недавно трејдован у Шарлот нада се да ће репрезентација на Олимпијске игре у Париз кренути у најјачем саставу. То би значило да су на списку селектора Пешића двоструки МВП НБА лиге Никола Јокић, капитен са Мундобаскета у Манили Богдан Богдановић и сви остали најбољи српски кошаркаши. 

"Обје утакмице сам испратио и много ми је драго. Те утакмице су доста незахвалне за играње, кад је усред сезоне. Многи играчи су уморни, многи имају своје личне потешкоће, али свака част момцима на приступу и на резултату. Пресрећан сам због резултата. Сви смо ми на вези и то је свачија жеља. Прво мора да се заврши сезона, да останемо здрави и да такви уђемо у припреме. Ја се надам да ћемо бити сви на окупу", рекао је Василије Мицић, преноси Мондо.

Српски кошаркаш је недавно промијенио НБА екипу. Након почетка сезоне у дресу Оклахоме сада наступа за Шарлот, а ускоро ће му се придружити и доскорашњи саиграч Алексеј Покушевски. Амбиције су другачије, а Васа се боље снашао у новом тиму.

"Ово није баш најсјајнија утакмица, али доста је тежак ритам. Играли смо са екипом која је организована и добра, вјероватно једни од претендената на шампионски прстен. Срећан сам промјеном и надам се ће тако и остати", рекао је Мицић након пораза од Милвокија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана