Хит фотографије Николе Јокића из Напуља: У руци пиво, с навијачима сједи на плочнику...

ГС
Foto: Телеграф

Никола Јокић је претходне дане провео у Италији, гдје је у Напуљу био "учесник" коњских трка на хиподрому "Ањано". Тамо је српски кошаркаш и освајач НБА лиге пратио свог најмлађег коња "Емили Пан", која се и није баш прославила.

Међутим, једна прича је обиљежила његову посјету Апенинима, када је његов фан по имену Микел подијелио причу о томе како је заправо добио прилику да упозна кошаркаша и свог идола. Он је испричао за један италијански медији да је донио и дрес Кармела Ентонија, али да то није било довољно да би добио аутограм.

Дрес није, али доношење пива је било прави потез, преноси Телеграф.

Ипак, то није једина прича која стиже из Италије, пошто је и извјесни Франческо Кредо урадио сличну ствар. Он је сазнао да је Јокић на хиподрому, отишао је на хиподром Ањано, а тамо је затекао управо српског кошаркаша, док његову причу преносимо у цјелости.

- Моје име је Франческо Кредо и пишем из Напуља. Током поподнева сам сазнао да је Никола Јокић био на хиподрому Ањано, у мом граду, да је дошао како би пратио свог коња Емили Пан. Након обиласка цијелог тркалишта, свега, видео сам човека који је много виши него коњи. Нико осим двојице пратилаца није знао ко је тај "џин", па сам, неометано, једини пришао да га поздравим. Широк осмјех када сам га назвао по имену, онда смо размијенили неколико ријечи, а он је био веома срећан што му је понуђено пиво Перони које сам имао у ранцу. Нека врста нормалности, искрености и понизности с којом је приступио, иако је спортиста оваквог калибра, то ће остати са мном заувијек у срцу. Мислим да је он јединствен лик на свјетској спортској сцени.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана