Хана Предојевић за "Глас": Вјеровале смо у успјех!

  Дарко Драгичевић  
Хана Предојевић за "Глас": Вјеровале смо у успјех!

ЛАКТАШИ - Женска кошарка у Србији не треба да брине за своју будућност. Млада репрезентација до 18 година освојила је бронзу на Европском првенству у Португалији и показала да се на њих и те како мора рачунати у наредним годинама.

Значајан допринос успјесима Србије дала је и Хана Предојевић, кошаркашица бањалучких Орлова. Она је на првенству имала одличну минутажу коју је искористила и имала је просјек од 7,6 поена те 5,7 скокова по мечу. 

Србија је у мечу за треће мјесто савладала Израел 72:56 те је тако донијела бронзану медаљу.

- Пресрећне смо због медаље. Сигурно је да је то додатни мотив за све нас за наставак каријера и да желимо да наставимо са успјесима. Овим трећим мјестом смо избориле пласман на Свјетско првенство, гдје ћемо опет играти са најбољим тимовима и за нас је сваки меч ново искуство и у њему желимо да се додатно доказујемо - рекла је Хана за “Глас Српске”.

Почетак шампионата није био добар. Репрезентација је у групи доживјела три пораза, од којих су неки били на једну лопту. Ипак, дјевојке нису клонуле, већ су биле најбоље кад је то било најпотребније.

- Против Италије смо поражене на једну лопту, а заиста је био сјајан меч и против Португалије, гдје је домаћин имао велику подршку. Упркос поразима, нисмо клонуле духом. Вјеровале смо да можемо пуно боље и то смо показале на паркету. Оствариле смо побједу у осмини финала против Пољске која нам је дала снагу, па смо затим савладале Финску. Шпанија је била боља у полуфиналу, а ми смо затим савладале Израел за бронзу, чиме смо оствариле наше амбиције. Екипа је дефинитивно показала карактер, играле смо добро и вратиле смо се након та три пораза, што показује да смо вјеровале у нас и наш добар рад - додала је Предојевићева.

Млада кошаркашица истиче да је за њу ово било сјајно искуство.

- Заиста сам презадовољна својим партијама и минутажом коју сам имала на првенству. Ово је велики подстрек за даљу каријеру, да се и у будућности боримо за медаљу с репрезентацијом јер је то посебан успјех, прво да уђем међу 12 одабраних, а да се затим борим за медаљу - истакла је Хана.

Млада кошаркашица ће и наредне сезоне носити дрес Орлова који су имали сјајну сезону.

- Заиста смо презадовољни сезоном коју смо имали. Дошао је нови тренер. Ускоро ће окупљање, тако да ћемо и у овој сезони настојати да поновимо резултате које смо имали. Била је заиста сјајна сезона и имамо велики мотив да је поновимо - поручила је на крају сјајна кошаркашица.

Одмор

Млада кошаркашица је имала веома напорну сезону са Орловима, јер су играле на четири фронта па је затим ишла на припреме репрезентације, тако да практично није имала прави одмор.

- Имала сам мали одмор након завршетка сезоне и сад ћу до старта припрема бити слободна. Не жалим се, све се исплатило освајањем ове медаље - додала је Предојевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана