Хана Предојевић блистала у финалу Купа БиХ: Ово је заслуга читавог тима

Дарко Драгичевић
Хана Предојевић блистала у финалу Купа БиХ: Ово је заслуга читавог тима

БАЊАЛУКА - Кошаркашице Орлова одбраниле су трофеј у Купу БиХ! Један од јунака овог меча била је Хана Предојевић којој је мало недостајало да оствари трипл-дабл у финалу.

Наиме, она је против Џампера убацила 21 поен, имала 10 скокова и седам асистенција и била је најкориснија играчица у финалу.

Млада кошаркашица истиче да је ово заслуга комплетног тима и да јој је драго због доприноса који је имала

- Пресрећна сам због освојеног Купа БиХ. Желим да похвалим комплетну екипу на приступу и енергији коју смо имали у протеклој седмици. Комплетан тим је  био на врхунском нивоу. Било је веома напорно, јер смо у четири дана одиграли три веома важна меча и све смо успјешно одрадили. Освојили смо други трофеј у сезони, те изборили пласман на финални турнир регионалне WABA лиге. Освојили смо Куп Републике Српске, затим и Куп БиХ чиме смо испунили своје амбиције. Сад смо то надмашили и пласманом на финални турнир гдје можемо да одиграмо најквалитетније што можемо - истакла је Хана Предојевић.

Екипа је показала и велику менталну снагу јер је издржала велики притисак који је имала пошто је имала императив побједе у свим тим дуелима.

- Одиграли смо три важна меча у четири дана. Прво смо савладали Монтану у ЊАБА лиги и обезбиједили пласман на завршни турнир. Била је веома напорна утакмица коју смо добили након продужетка. Тако смо изборили финални турнир регионалног такмичења други пут у историји клуба. Послије тога само имали само дан да се спремимо за Куп. У полуфиналу смо против Лавова направили предност коју смо одржавали. Цијела екипа је дала свој максимум. У финалу смо савладали Џампер. Драго ми је што сам својим учинком помогла екипи да дође до трофеја, а ово је заслуга комплетног тима. Кошарка је тимски спорт, а ми смо испоштовале све што смо се договориле у финалу и то се видјело на паркету.

Припреме за Подгорицу

Финални турнир ЊАБА лиге биће одржан 23. и 24. марта у Подгорици. Ривал Орлова у полуфиналу је екипа Цинкарна Цеље

- Након славља настављамо припреме за финални турнир. Имамо велики мотив да и на њему пружимо што бољу партију и да одиграмо што боље против Цинкарне - додала је Предојевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана