Грујин: Пешић дао подршку стварању Професионалне кошаркашке лиге Србије

Танјуг
Грујин: Пешић дао подршку стварању Професионалне кошаркашке лиге Србије

БЕОГРАД - Селектор Србије Светислав Пешић дао је максималну подршку стварању Професионалне кошаркашке лиге Србије од сезоне 2025/2026, изјавио је данас директор КЛС Александар Грујин

"На састанку који смо имали говорили смо о две теме усклађивању календара КЛС са потребама репрезентације и одлуци Скупштине КЛС о формирању Професионалне лиге Србије донетој на Старој планини пред почетак сезоне", истакао је Грујин.

Он је нагласио да је за КЛС интерес репрезентације увек био приоритет, као и сада уочи предстојећих Олимпијских игара у Паризу.

"Договор је да се направи платформа са којом ће да се изађе пред клубове. У њој би од почетка до краја играли сви наши клубови, рачунајући наравно и оне највеће. То је неопходно због развоја и масовности српске кошарке, јер у Лесковцу, Краљеву, Ужицу, Ваљеву, Вршцу и свим другим великим центрима сви желе да виде Партизан и Црвену звезду. Истовремено, циљ нам је да се кроз наше такмичење оствари проходност ка ФИБА такмичењима и Еврокупу", рекао је Грујин

. Он је истакао да је идеја наишла на пуну подршку селектора Пешића.

"Одушевљен је идејом и дао је максималну подршку. Прихватио је да буде један од чланова Радне групе и активно учествује у пројекту. Уз њега, у овом телу би требало да буду представник Савеза, представници наших највећих клубова, чланови из клубова КЛС и менаџмента лиге", навео је Грујин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана