Грк Сферопулос нови тренер кошаркаша Звезде?

Tanjug
Foto: Sportal

Црвена звезда одлучила је да се растане са Душком Ивановићем послије слабих резултата на старту нове сезоне. Из клуба су поручили да ће се ускоро огласити о даљим корацима, а према информацијама портала "Меридианбет Спорт" - први избор за новог тренера је Јанис Сферопулос.

У питању је грчки тренер који је током тренерске каријере већ радио у евролигашким клубовима, па је тако по четири године водио Олимпијакос и Макаби из Тел Авива. Претходно је био на клупи Паниониоса, Аполона и Колоса, док је имао улогу помоћног тренера у ПАОК-у, Олимпијакосу, ЦСКА из Москве и Хјустону. Посљедњи ангажман имао је на клупи Макабија који је напустио у фебруару 2022. године.

Интересантно је да је Сферопулос био кандидат за клупу Црвене звезде и у љето 2022. године, али није дошло до договора - тада је ипак ангажован Владимир Јовановић. Сферопулос је преговарао и са Басконијом, али је трагао за правим пројектом како би употпунио своју ризницу трофеја - три пута је био шампион Израела, има два Купа Израела, а два пута је био освајао титулу шампиона Грчке, али је губио и два финала Евролиге 2015. и 2017.

Подсјетимо, Црвена звезда већ у понедјељак игра меч АБА лиге против ФМП Железника (18.00), а потом слиједе два меча против Партизана. Прво у Евролиги (четвртак), а затим и у АБА лиги - такође на гостовању - 30. октобра. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана