Грег Попович: Милојевић је био тренер блиставе будућности

Танјуг
Foto: Taнјуг/AP

Шеф стручног штаба кошаркаша Сан Антонија Грег Попович изјавио је данас да је Дејан Милојевић био тренер блиставе будућности, преносе амерички медији.

Попович је на конференцији за медије послије ноћашњег пораза свог тима од Бостона резултатом 117:98 говорио о Милојевићу, који је јуче преминуо од посљедица срчаног удара. Милојевић је био помоћни тренер Голден Стејта.

"Милојевић је био са нама 2017. године. Добар тренер, доказао се са неколико различитих тимова током љета и онда се вратио како би радио у Црној Гори и Београду. Стив Кер је био јако, јако привржен Милојевићу. Никада нисмо провели много времена заједно", рекао је Попович, преноси И-Ес-Пи-Ен (ЕСПН).

Он је истакао да је тужан због смрти српског тренера.

"Разговарао сам са неким људима у Београду и знам да су утучени због овога што се десило. Био је тренер тако блиставе будућности. Све га је чекало. Мислим да му је ово била трећа година са Кером и знам да му је све ишло. Зато су многи, а поготово његова породица, утучени због његовог одласка", додао је Попович.

Тренер Сакрамента Мајк Браун је некада сарађивао са Милојевићем у екипи Голден Стејта.

"Био је изузетан човјек, изузетан. И не бих говорио само о кошаркашким стварима, јер је био изузетан кошаркашки ум. Био је невјероватан човјек и много ће нам недостајати. Много је значио организацији. Били смо сви као породица. Наравно, увијек има успона и падова у односима са људима, али он ни са ким није био у 'паду'. То је јединствена људска вјештина коју неко може да има у овом послу, никада није био ни превисоко, ни прениско, увијек је био у средини и имао је велико поштовање од свих. Свакога је поштовао, сваком се јављао. Сви који су радили са њим су га вољели, а и он је њих", истакао је Браун, преносе амерички медији.

Прочитајте и:

"Са њим бих ишао у рат!" Душко Вујошевић открио нове детаље о смрти Дејана Милојевића

Посљедњи интервју Дејана Милојевића: " Уопште не правим дугорочне планове..." (ВИДЕО)

Утакмице сљедећег кола Прве лиге Српске почеће минутом ћутања у част Милојевића

Богдановић утучен због Милојевића: Мислио сам да се не појавим

Син Дејана Милојевића се опростио од оца у само четири ријечи

КК Мега: Никада нећемо заборавити великог човека Дејана Милојевића

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана