Горан Сладојевић, тренер Младости, о великом слављу над Босном: Добили смо “изгубљену” утакмицу

Милан Зубовић
Горан Сладојевић, тренер Младости, о великом слављу над Босном: Добили смо “изгубљену” утакмицу

МРКОЊИЋ ГРАД - Тренер кошаркаша Младости Горан Сладојевић био је поносан на своје играче који су на невјероватан начин изборили прву побједу ове сезоне у Лиги БиХ и прекинули низ од три пораза.

Мркоњићани су на свом терену надиграли Босну резултатом 102:97 (75:75, 85:85) након два продужетка, а првих пет додатних минута изборили су на нестваран начин. Домаћи су губили са шест поена разлике 40 секунди прије краја, али су убацили двије тројке и стигли предност, имали и шут за побједу, али нису били прецизни. Сладојевић је током љета поново сјео на клупу тима којег је водио десетак сезона и биљежио добре резултате.

- Добили смо изгубљену утакмицу. Када губиш са шест поена разлике 40 секунди прије краја и потом дођеш до побједе, онда то није лако анализирати. Жеља, мотив и срце мојих момака су за сваку похвалу. То су момци који се боре за свој комад хљеба, играју за мале паре, али никад не одустају и остављају дио себе у Младости. Због таквих ствари које се дешавају спорт је лијеп и ово је лијепа прича - изјавио је Сладојевић за “Глас Српске”.

Искусни тренер похвалио је залагање својих играча.

- Босна нам је изашла у сусрет и помјерили смо утакмицу за један дан јер смо мислили да ће нам се опоравити Ђорђе Алексић и Орхан Шпаго. Ипак, Алексић је играо са сломљеним прстом, док Шпаге није било. Успјели смо да тај недостатак претворимо у побједу. Срећа прати храбре, а ми смо били храбри и заслужили тријумф својим залагањем. Побједу славимо један дан, исто тако тугујемо један дан и идемо даље. Еуфорије након овог не смије бити - нагласио је Сладојевић.

Побједа ће бити од великог значаја за наставак такмичења, гдје их идућег викенда чека окршај са Промом.

- Напунили смо батерије и имамо довољно елана за даље. Побједа над Босном имаће смисла ако добијемо наредни меч. Битно је да смо прекинули низ од три пораза, када су од нас бољи били Борац, Орловик и Спарс. Није нам распоред ишао наруку јер имамо нову екипу која се још уиграва, а били смо и под притиском навијача који су очекивали да ће бити много лакше - навео је Сладојевић.

Сјајан деби Пауновића

Сладојевић је први пут рачунао на Бранислава Пауновића који се прошлог четвртка прикључио тиму. На дебију је убацио 17 поена уз пет скокова, док је најбољи код побједника био Харун Хусеинпашић са 22 поена и седам асистенција, а по 15 су убацили Стефан Миловановић и Лазар Ђуровић, 12 је додао Срђан Јовановић, 11 Ђорђе Алексић, осам Дејан Ћуп, који је имао и десет скокова, а два Антонио Сивоњић.

- Пауновић је стигао из Пуле неколико дана прије утакмице и није се још добро упознао са остатком екипе, али је на свјежину одиграо добру утакмицу - рекао је Сладојевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана