Горан Сладојевић, тренер кошаркаша Младости: Стварамо млад и агресиван тим

Д. Д.
Foto: Његош Томић

МРКОЊИЋ ГРАД - Кошаркашки клуб Младост се ужурбано спрема за старт првенства БиХ у првој седмици октобра. Екипа тренера Горана Сладојевића је кренула и са одигравањем контролних мечева, а одмјерили су снаге са Широким Бријегом те учествовали на турниру у Доњем Вакуфу, гдје су освојили друго мјесто.

- У принципу сам задовољан досадашњим дијелом припрема јер смо на путу да створимо млад и агресиван тим. Жеља нам је да направимо тим који нећемо мијењати сваке сезоне, већ да дуже буде на окупу. Ту су млади играчи жељни доказивања. Ове припремне утакмице су нам добродошле да видимо гдје смо тренутно. Против Широког, који је димензија више, смо одиграли добар меч као и на турниру, гдје нам је против Новог Пазара у финалу недостајао Хасанспахић. Водили смо заиста дуго и и те­ како сам задовољан овим провјерама - истакао је Сладојевић.

Екипа из Мркоњић Града је довела још једно појачање, а то је амерички бек Зек Њукирк који долази са универзитета Конектикат.

- Добар, вриједан момак којем је ово први ангажман у Европи. Сигурно је да ће нам помоћи да остваримо своје циљеве - поручио је тренер Младости.

Прошле сезоне екипа из Мркоњића се борила за опстанак, а један од главних циљева је да то буде избјегнуто.

- То је наша жеља, да Младост буде у мирној зони и вјерујем да, ако нас здравље послужи, можемо да избјегнемо ту ситуацију и да будемо у горњем дијелу табеле. Желимо да ове сезоне направимо здраве темеље из којих ћемо имати корист не само у овој већ и у наредним сезонама - додао је повратник и најуспјешнији тренер у историји клуба.

Младост ће данас имати нову провјеру против Спарса, док ће затим услиједити и меч против Приједор Спартака 27. септембра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана