Горан Сладојевић: Лига шест за нас је била награда

Милан Зубовић
Foto: КК Младост

МРКОЊИЋ ГРАД - Други пут у својој клубској историји кошаркаши Младост из Мркоњић Града играли су Лигу шест за првака БиХ.

Иако су такмичење завршили без побједе у десет кола за њих је наступ међу шест најбољих тимова представљао велику награду за остварене резултате у лигашком дијелу такмичења. 

Тада су након 22 кола заузели пето мјесто на табели са 12 побједа и десет пораза колико је имао и Спарс, али су прошли даље због бољег међусобног скора. Пет пута су славили у гостима. 

- Сви у клубу смо задовољни освајањем петог мјеста у лигашком дијелу такмичења које нам је донијело наступ међу шест најбољих тимова. Нисмо успјели да упишемо побједу у Лиги шест и остаје жал за тиме, али знам и разлоге тога. Једноставно, нисмо се на вријеме појачали јер нисмо могли да доведемо квалитетног играча који ће бити право појачање, а не само да попуни мјесто док се на све то повриједио и Харун Хусеинспахић. Управа је жељела да ангажујемо појачање, али није било ништа квалитетно на тржишту. Уз то, играна је и Лига за опстанак па се нису могли ангажовати ни играчи из тих клубова који су ранијих година завршавали такмичење прије осталих - изјавио је за „Глас Српске” тренер екипе из Мркоњић Града Горан Сладојевић. 

Према његовом мишљењу, борба за мјеста у АБА 2 лиги дала су нову драж.

- Намучили смо многе екипе у Лиги шест, али реално нисмо били на том нивоу. Скоро против свих тимова дуго времена имали смо активан резултат мада нисмо издржавали до краја због скраћене ротације. Борба за наступ у АБА 2 лиги донијела је нову димензију првенству јер су се многи борили управо за та мјеста - додао је Сладојевић.

Вјерује да је ове сезоне такмичење било доста квалитетно. 

- За разлику од претходних година лига је била доста квалитетна и занимљива мада ће се о том питању појединци јако тешко сложити. До посљедњег кола није се знало ко ће испасти, а ко ће у плеј-оф, за разлику од некада када се већ унапријед видјело ко ће се борити за титулу док су многи клубови одустајали од такмичења. Сада су клубови много боље организовани, а види се да поједини момци много раде и индивидуално што доноси побољшању квалитета кошарке - навео је Сладојевић.

Нада се останку

Сладојевић се прошле године вратио у клуб којег је у првом мандату водио десет година. Сада очекује да настави сарадњу. 

- Везан сам неким другим послом за Мркоњић Град и желио бих да останем и сачувам окосницу екипе. Немам неку посебну амбицију да идем даље у неки други клуб јер то никада није сигурна опција. Рецимо, дођеш у неки клуб, деси се неколико лоших резултата и неко са трибина коме се не свиђаш почне вриштати како би тренеру требало дати отказ па те нема нигдје и слиједи ти отказ - рекао је Сладојевић мало кроз шалу, а више кроз збиљу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана