Финикс одбранио домаћи паркет, Јокић исписао историју НБА

ГС
Финикс одбранио домаћи паркет, Јокић исписао историју НБА

ФИНИКС - Кошаркаши Финикс санса савладали су Денвер нагетсе 121:114 у трећем мечу полуфинала Западне конференције, а првом на домаћем паркету. Јокићева екипа након овог меча води 2:1 у серији.

Ипак, ноћ је још једном обиљежио сјајни Никола Јокић

Јокић је уписао нови велики трипл-дабл са 30 поена уз 17 скокова и исто толико асистенција.

С овим учинком, Јокић је исписао историју НБА лиге те постао први играч икад који је у плеј-офу убацио више од 25 поена те додао учинак од више од по 15 скокова и асистенција.

Упркос изостанку Криса Пола, Финикс санси си предвођени Девином Букером и Кевином Дурентом успјели да одбране први меч на домаћем паркету и смање предност Денвера на 2:1 у серији.

Након прве четвртине која је благим резултатом припала Нагетсима домаћин је до значајне предности стигао у другој дионици у којој су од Денвера били бољи 38:21, што им је на полувремену донијело комотних 15 поена предности.

Финикс је у овој четвртини разлику направио не само бољом реализацијом шута из игре, већ и високим процентима слободних бацања. Екипа Монтија Вилијамса у овом периоду убацила је 10 од 11 пенала, преноси РТС.

Нагетси су се освијестили у трећој дионици, одиграли много квалитетније на обе стране терена и успели предност ривала пред последњу дионицу да супусте на свега два поена не дозволивши им ниједно слободно бацање.

У посљедњој четвртини Денвер је "поновио" другу и јако лошим процентима шута (свега 31 одсто) и промашеним нападом за нападом дозволио ривалу да диктира темпо игре упркос доброј одбрани коју су играли.

Скоро све поене за Нагетсе у овој дионици постигли су Мајкл Портер и Никола Јокић.

Најефикаснији појединац на мечу био је Девин Букер са 47 поена, уз скоро нестварних 20 од 25 из игре, а Кевин Дурент је уз лошије проценте шута постигао 39 поена уз осам асистенција и девет скокова.

Сви остали кошаркаши Санса били су једноцифрени.

У екипи Денвера Џамал Мари постигао је 32 поена, док је Мајкл Портер додао 21 уз 12 скокова.

Наредни меч између двије екипе игра се у у понедјељак у два сата после поноћи по нашем времену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана