Евролига промијенила формат такмичења, од наредне сезоне уводи се плеј-ин

Tanjug
Foto: Arhiva

БАРСЕЛОНА - Кошаркашка Евролига одлучила је да промијени систем такмичења и да уведе плеј-ин по завршетку регуларног дела сезоне, саопштено је данас после седнице акционара Евролиге.

 Најбољих шест тимова по завршетку регуларног дијела сезоне обезбедиће директан пласман у плеј-оф Евролиге.
 

   У саопштењу Евролиге се наводи да ће у плеј-ину играти екипе које регуларни дио сезоне заврше од шестог до десетог мјеста.
 

   Седмопласирани и осмопласирани тим на табели ће у једној утакмици одлучити ко иде директно у четвртфинале ЕЛ. Победник тог дуела у четвртфиналу плеј-офа ће играти против другопласиране екипе из регуларног дела сезоне.
 

   Поражени из дуела седмопласираног и осмопласираног клуба ће се за последње место у плеј-офу борити са бољим из дуела између деветопласираног и десетопласираног тима.
 

   У плеј-ину биће одигран један меч, а предност домаћег терена имаће клуб, који буде боље пласиран на табели по завршетку регуларног дела сезоне.
 

   Евролига је раније данас саопштила списак од 18 клубова, који ће наредне сезоне играти у овом такмичењу. У саопштењу се наводи да промена нема и да ће свих 18 тимова који су играли претходне, играти и наредне сезоне у Евролиги.
  
 Учесници Евролиге у наредној сезони биће: Реал, Барселона, Басконија, Валенсија, Ефес, Фенербахче, Олимпијакос, Панатинаикос, Жалгирис, Асвел, Монако, Алба, Бајерн, Виртус, Олимпија Милано, Макаби, Партизан и Црвена звезда.
    
Право да игра Евролигу раније је обезбедила Гран Канарија као освајач Еврокупа, али је шпански клуб одустао од такмичења из финансијских разлога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана