Ево колико је пара Партизан зарадио у Евролиги ове сезоне

GS
Foto: Sportal

Кошаркаши Партизана завршили су учешће у Евролиги ове сезоне, а навијачи црно-бијелих могу да буду поносни на то како је њихов тим играо и какве је резултате остварио у првој сезони у Евролиги послије осам година.

 

Црно-бијели су били на корак од фајнал-фора, имали су чак три меч лопте.

Двије у Београду послије 2:0 у серији против Реала, а потом и у мајсторици у Мадриду, гдје су имали и +18 у трећој четвртини, али су на крају болно поражени. Тако су пропустили велику шансу да се нађу у Каунасу и наставе бајковиту сезону.

Али, и са овим оствареним резултатима Партизан може да буде више него задовољан. Одмах у првом учешћу од повратка у Евролигу изборен је Топ 8 уз 20 лигашких побједа, а затим је виђена и сјајна кошарка и велика борба против Реала у плеј-офу, гдје је утисак да је Партизан био бољи генерално гледано.

Када се подвуче црта, црно-бијели могу да буду задовољни и са финансијског аспекта.

Партизан је сезону завршио на шестом мјесту, гдје је био и током лигашког дијела, а пошто су све екипе које су имале предност домаћег терена на крају и завршиле на фајнал-фору.

Партизан је тако за шесто мјесто добио 645.112 евра од Евролиге, а томе треба додати и 825.000 евра на име новца за побједе, гдје се свака награђивала са 37.500 евра, а Партизан их је имао 22 (20 у лигашком дијелу уз двије у серији против Реала).

Дакле, само од Евролиге Партизан је ове сезоне зарадио 1.470.112 евра.

Када се погледа шира слика, Партизан је зарадио огроман новац само од продаје карата. Само од два меча са Реалом инкасирао је 600.000 евра. Арена је током читаве сезоне у Евролиги била мала за све заинтересоване навијаче и то је постао својеврстан бренд Београда.

Приходи од карата и сезонских угрубо су донијели Партизану преко пет милиона евра, тако да је ово за Партизан била више него успјешна сезона у елитном такмичењу, пише Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана