Ентонија још боли драфт 2003: Гдје је Миличић?

GS
Foto: NBA

​НБА драфт 2003. године један је од најупечатљивијих у историји, а изгледа да Кармело Ентони и даље размишља о њему.

Тада је као први пик од стране Кливленд Кавалирса изабран један од најбољих играча свих времена Леброн Џејмс, а одмах послије њега Детроит Пистонси су у своје редове довели тада 18-годишњег Србина Дарка Миличића.

Иза Србина остали су великани америчке кошарке, Кармело Ентони, Крис Бош и Двејн Вејд, који су, испоставиће се, имали далеко боље каријере од Миличића.

Кармело Ентони је у подкасту Двејнда Вејда открио колико му је било тешко када је сазнао да неће бити изабран као други пик од стране Детроита, иако је већ имао договор са Пистонсима.

"Мислио сам да сам већ одабран, да је готово. Речено ми је да ћу бити други пик. Самопоуздање ми је расло, добијао тренерке, чарапе, кошаркашке лопте од Детроита, као да сам био њихов члан већ на колеџу. А онда се то није догодило", присјетио се Ентони, који је за све "окривио" Миличића:

"Чуо сам приче о Дарку и Детроиту и одмах се спремио да идем тамо. Морао сам да га пронађем мјесто гдје тренира, да дођем до њега. Гдје га крију? Ишао сам у сваку теретану како бих га пронашао, то је истинита прича. Хтио сам да га пронађем, да га побиједим један на један и да покажем да сам ја први пик Детроита."

Међутим, Ентони је на том драфту прошао сасвим добро, као трећег пика изабрали су га Денвер Нагетси, а он постао легенда франшизе и провео сјајних осам године у садашњем НБА шампиону.

"Морао сам да се уздигнем, да изађем зрелији из те ситуације. Можда би ствари биле другачије да сам завршио у Детроиту. Али тако размишљам са тренутним искуством. Као клинац, главом сам био у Детроиту, на само сат вожње од Балтимора. Замишљао сам како би ми било у тој култури, атмосфери и љубављи коју Детроит пружа. Били би лудо", завршио је Ентони, преносе "Спортске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана