Екипа из Мркоњић Града почиње припреме: Младост још млађа

Дарко Драгичевић
Екипа из Мркоњић Града почиње припреме: Младост још млађа

МРКОЊИЋ ГРАД - У кошаркашком клубу Младост рачунају на своју младост. Екипа из Мркоњић Града пред старт припрема за нову сезону потписала је уговоре са три младића из млађих категорија.

Првом тиму су се придружили Василије Комленић (2008), Дејан Вученовић (2008) и Давид Алимановић (2009), који ће имати прилику да се наметну тренеру Горану Сладојевићу и који ће од ове сезоне такође бити носиоци тек оформљене кадетске селекције.

Поред њих уговоре су продужили Ђорђе Алексић и Давид Марковић који настављају ангажман и током наредне сезоне у којој ће као најискуснији домаћи играчи бити велики ослонац тренеру Горану Сладојевићу. 

- Желим да захвалим управи и предсједнику клуба на указаном повјерењу да и наредне сезоне будем члан екипе и капитен. Биће ми ово 14 сениорска  сезона у свом клубу и срећан сам што остајем у свом граду. Настојаћу да као и свих ових година допринесем успјесима клуба. Прошле сезоне играли смо Лигу за шампиона што је сјајан успјех и желимо да га поновимо, али ће лига да буде веома тешка. Остале екипе се веома појачавају видим да сви имају високе амбиције и због тога морамо да радимо још боље и квалитетније како бисмо остварили жељене резултате. Сигурно је да неће бити лако, али се надамо успјешној сезони - рекао је капитен Алексић.

Екипа припреме почиње у понедјељак, 26. августа.

Поред домаћих играча  Младост је у овом прелазном року довела Ђорђа Цуровића из Радника, затим Душана Елеза из Славије, Александра Пиргића из бијељинске Будућности, Радоњу Радоњића из Младости Земун  и Вука Гуговића из Железничара Чачак.

- Радују ме потписи ових младих играча, то је наша перспектива. На њима је да ове сезоне уче и да се намећу, а очекујем да наредне сезоне буду још бољи и да постану озбиљан фактор у нашој игри. Прошле сезоне освојили смо пето мјесто у Лиги 12, играли Лигу за шампиона БиХ и сад то морамо да оправдамо. Сигурно је да неће бити лако јер смо закаснили са стартом припрема, али ћемо настојати да надокнадимо квалитетним радом. Нама је ово 17 сезона у лиги БиХ и показали смо да смо озбиљни. Мислим да уз нас је то урадио још само Широки, те Игокеа. Што се тиче играчког кадра мислим да смо при крају и да нам треба још играч на позицијама четири и пет да попунимо ростер. Комплетне припреме одрадићемо у нашем граду. На мени је највећа одговорност да оправдам очекивања града, управе и наше вјерне публике - навео је тренер Горан Сладојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана