Екипа Борца савладала Широки

Милан Зубовић
Foto: ABA Liga

НОВИ САД - Екипа Борца побиједила је Широки резултатом 74:68, у деветом колу Друге АБА лиге и тако стигла до четврте побједе ове сезоне.

Био је ово први тријумф бањалучког тима над Широкобријежанима ове сезоне јер су доживјели два пораза у Лиги БиХ, а сада су им се реваширали.

"Црвено-плави" су били бољи током свих 40 минута иако су се током првог полувремена неколико пута смијењивали у вођству. Средином треће четвртине момци тренера Зорана Кашћелана направили су одлучујућу предност коју су уз мање потешкоће сачували до краја меча. 

Кључ побједе Борца лећи у чињеници да су лимитирали учинак два најбоља играча Широког Мартина Јунаковића и Закарија Натала који су убацили 14, односно десет поена, а Матео Чолак 17. Уз то треба истаћи да је бањалучки тим имао 42 скока наспрам 28, док су имали 19 асистенција наспрам 11 ривала.

Борац су мучиле изгубљене лопте и имали су их чак 14 за ралику од шест Широког. Најбољи у редовима побједника био је Амсал Делалић са дабл-даблом од 19 поена и десет скокова, Џерод Вест је додао 15, а Радош Шешлија 12 поена док је Вук Бошковић имао девет поена и девет скокова. 

Трећу утакмицу на турниру у Новом Саду Борац ће одиграти у суботу од 15 часова против Цедевите јуниор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана