Един Атић, кошаркаш Игокее, о поразима у Лиги шампиона: Не знам зашто смо слабо играли

Милан Зубовић
Един Атић, кошаркаш Игокее, о поразима у Лиги шампиона: Не знам зашто смо слабо играли

ЛАКТАШИ - Наступ у овој сезони Лиге шампиона кошаркаши Игокее завршили су без побједе иако је мало недостајало да пред својом публиком славе у шестом колу групе Х против Дертоне која је однијела тријумф резултатом 77:74.

Марко Јошило имао је прилику да донесе продужетак, али је промашио тројку у посљедњој секунди. Неколико пута ове сезоне екипа из Александровца била је надомак тријумфа у ФИБА такмичењу и увијек је недостајало мало среће или можда који секунд више. Един Атић био је прво име домаћег тима против италијанске екипе са 18 поена, девет скокова и осам асистенција.

- Заслужили смо да добијемо утакмицу против Дертоне на домаћем терену и побједом се опростимо од Лиге шампиона. Нисмо имали среће ни у ранијим мечевима када смо губили у неизвјесним завршницама, када смо имали своје шансе које нисмо искористили и завршило се како се завршило. Уједно, нисмо имали среће приликом жријеба јер смо добили најтежу групу у Лиги шампиона иако то на прву није дјеловало тако, јер екипе нису претјерано звучне, али знају да играју. Остаје жал, живот иде даље, нема туговања и окрећемо се АБА лиги гдје смо добро кренули те желимо тако да наставимо, а у ЛШ идуће сезоне покушамо бити бољи - рекао је Атић за “Глас Српске”. 

Добар дио утакмице против Дертоне одиграо је као плејмејкер, јер је Стефан Муди направио неколико грешака па је већину меча пресједио на клупи.

- Није ми први пут и није ми страно да играм плеја што сам раније и у репрезентацији радио када није било првог организатора игре. Добро сам се снашао и прија ми да играм са лоптом и доста ми значи када је лопта код мене да разиграм саиграче. Кажу ми да имам највише асистенција у Игокеи што ме мотивише да наставим даље - навео је Атић.

Иако на регионалном плану сјајно играју и добили су Партизан, Будућност и Цедевита Олимпију те партије нису пренијели у ЛШ. Ни Атић не зна зашто се то дешава.

- Не знам шта да кажем и који је разлог наша два лица. Послије пораза од Тофаша тренер нам је рекао да смо боља екипа од њих и да му није јасно како добијемо Будућност са 25 поена разлике која је боља екипа од њих. Заиста не знам зашто је то тако и зашто тако играмо, јер свакој утакмици исто прилазимо, а добили смо два тима из Еврокупа и евролигаша Партизан - истакао је Атић.

Њему је ово други мандат у Игокеи након што је први одрадио у сезони 2020-21. Као и тада и сада пружа сјајне партије.

- Задовољан сам, не само играчки већ ван терена, а ту мислим на однос људи из клуба како се брину о нама. Нисам могао боље да изаберем и ово може бити добра одскочна даска - навео је Атић.

 

Група Х

1. Мурсија 6        5        1        517:427      11

2. Дертона  6        5        1        500:484      11

3. Тофаш    6        2        4        532:551      8

4. Игокеа    6        0        6        435:522      6

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана