Џикић: Не пратим кошарку. Свака част Карију и играчима

Милан Зубовић
Foto: ФОТО: Д. ПОЗДЕРОВИЋ

ЛАКТАШИ - Српски тренер Александар Џикић у свом стилу прокоментарисао је пласмна Србије у финале Свјетског првенства гдје је у недјељу од 14.30 часова очекује сусрет са Њемачком.

- Не пратим кошарку. Људи то је велики резултат. Мање сам изненађен нашим резултатом него ових другим.Немачка је баш непријатна екипа. Игром случаја сам пре почетка предсезоне био на некој клиници у Хамбургу и имао прилику да их гледам уживо и добро су играли. Сад ћемо да видимо. Једна је утакмица. Финале. Врло је битно који ће људи да деле правду или неправду. Видећемо како ће бити са овим судијама. Ово је велика ствар. Свака има част свима, Карију и свим играчима као и онима који су укључени у тај програм - нагласио је Џикић.

Он са клупе предводи Хапоел из Јерусалима који је поражен у мечу са Партизаном на турниру Игокее.

- Одлична утакмица за нас која је била као такмичарска и нисам приметио да су они изашли као лако ћемо. Синоћ смо играли са Галатасарајем, а пре тога 5. септембра са ФМП-ом, па 7. нову утакмицу и сада ову што је била трећа утакмица у само четири дана. С те стране сам задовољан јер су момци показали енергију и да воле да играју. Супер је било што је била пуна дворана. То је добро за домаћина и за Партизан да потврди оно што људи мисле о њима, а за нас је добро дошло да ето играмо на неком назови гостујућем терену у предсезони што је увек добро. Генерално наш циљ када смо дошли је да пробамо се носити са осталим тимовима. Мислим да је турнир одличан и да будемо потпуно отворени, да се не дешава оно што се дешава, ЦСКА би био у Евролиги. Партизан је евролигаш, Турк Телеком је играо финале турског првенства, ми смо играли финале Лиге шампиона, а Игокеа је тим за Лигу шампиона, Галатасарај је врло агресван и мислим да је турнир квалитетан. У овом делу припрема не функционише све како би требало да функционише током сезоне - рекао је Џикић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана