Џејлен Браун: МВП награда ме изненадила, заслужено смо освојили титулу

Танјуг
Џејлен Браун: МВП награда ме изненадила, заслужено смо освојили титулу

БОСТОН - Кошаркаш Бостона Џејлен Браун изјавио је данас да су Селтикси заједно као тим стигли до шампионске титуле у НБА лиги, преносе амерички медији.

Кошаркаши Бостона су освојили титулу у НБА лиги, пошто су ноћас на свом терену савладали Далас резултатом 106:88 у петој утакмици финалне серије. Бостон је серијом 4:1 у побjедама стигао до 18. титуле у историји клуба. 

Браун је проглашен за најкориснијег играча (МВП) финалне серије.

"Поднijели смо све потребне жртве. Играли смо добро на оба краја терена, без иједног погрешног корака. МВП трофеј је могао да припадне било коме, могао је да оде и у руке Џејсону Тејтуму. Урадили смо то заједно, као тим. Заслужено смо освојили титулу", рекао је Браун.

"Награда ме изненадила, јер ја никад ништа не освајам... Гледам како неке друге кошаркаше хвале, али осjећам и знам да имам више талента, кад је игра 'на обjе стране терена' у питању. У овом тренутку живота, једноставно прихватам све то, и добро и лоше", додао је Браун.

Тренер кошаркаша Бостона Џо Мазула изјавио је да је добар осjећај освојити шампионски прстен.

"Не губим из вида људе који су нам помогли, играче који су играли са нама, људе који су радили са нама. Темељни рад са овим играчима у протеклих седам година је један од разлога нашег успjеха данас", рекао је Мазула.

Он је истакао да је Браун један од најбољих кошаркаша свijета.

"Џејлен је симбол побjедничког менталитета. Не плаши се да се константно ставља у тешке позиције, да буде на мjестима на којима је било који играч најрањивији. Он једноставно зна како да 'преживи', да опстане у тешким ситуацијама. Неправедно су га заобилазиле и похвале и награде. Он је један од најбољих у овом спорту", истакао је Мазула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана