Два звучна имена: Ко ће наслиједити Пешића на клупи Србије?

ГС
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Селектор кошаркашке репрезентације Светислав Пешић напушта кормило "орлова", званично је саопштено. Одлуку је донио још прије него што су одржане Олимпијске игре у Паризу, у појединим својим изјавама остављао је простор за потенцијални договор, али када је постало јасно да из КСС одлазе и предсједник Предраг Даниловић и директор Драган Тарлаћ - код Пешића више није постојала никаква дилема да је вријеме за потпуно нова лица.

За почетак, КСС мора да добије ново руководство и рок за доставу кандидатура је 24. септембар, након чега ће се 1. октобра одржати сједница на којој би требало да буде изабран први човјек српске кошарке. Већ тада будући предсједник КСС морао би да зна и ко је главни кандидат за новог селектора.

Како преноси "Спортски журнал", заправо постоје само два логична избора и већ тако унапријед знамо да ће се нови селектор Србије звати "Саша". Видјећемо да ли ће то бити Александар Ђорђевић, односно да ли је вријеме да шансу добије Саша Обрадовић.

Освојио је по сребро на Мундобаскету, Еуробаскету и на Олимпијским играма у Рију, а иако су то све фантастични успјеси - мора се рећи да нам је ипак недостајало злато, као круна. Због тога је и Ђорђевић сигурно и даље "гладан успјеха" са репрезентацијом, а већину играча такође и те како добро познаје. О његовим лидерским способностима и свему ономе што значи за српску кошарку непотребно је причати, а нема сумње да је то свакако већи изазов од вођења репрезентације Кине. Мора да се зажелио свега послије пет година...

Што се тиче Обрадовића, много пута је већ рекао да би за њега долазак на мјесто селектора Србије био највећи успјех у каријери. Проблем може да прави његов уговор у Монаку, односно мало је вјероватно да би дозволили да паралелно води клуб и државни тим, иако су то неке његове колеге већ успијевале, преноси Мондо.

Било како било, прве обавезе кошаркаша заказане су за 21. новембар када гостују Данској у квалификацијама за Еуробаскет, док их три дана касније и дочекују у Београду. С обзиром на ранија искуства, до тада морају имати селектора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана