Дуел тимова из Српске припао Бањалучанкама

Д. Д.
Дуел тимова из Српске припао Бањалучанкама

БРЧКО – Кошаркашице Орлова наставиле су серију одличних резултата у регионалној WABA лиги. Бањалучанке су у дербију тимова из Републике Српске савладале Лавове у Брчком 69:48, те су тренутно на другој позицији у својој групи са скором од шест побједа и једним поразом

Иако су у овом мечу биле ослабљене неиграњем Александре Мужевић, кошаркашице Орлова су одиграле веома квалитетан меч посебно у фази одбране о чему свједочи и податак да је само једна кошаркашица Лавова имала двоцифрен учинак.

У побједничком тиму Сафија Ли је убацила 25 поена, док је Наташа Шобот додала 22. Код Брчанки Падиља Јарели је имала 13 поена.

Тренер Весна Џувер је била веома задовољна шестом побједом у регионалном такмичењу.

- Честитам екипи на побједи у Брчком, спремали смо се квалитетно за овај меч. Знали смо да ће бити тешко, јер се трећи пут срећемо у кратком времену и тешко је у таквим условима савладати противника. Међутим, на овој утакмици смо имали потпуну контролу. Све четвртине смо одиграли одличну одбрану, контролисали смо скок и надокнадили неиграње Александре Мужевић, те смо дошле до тријумфа – истакла је Џуверова.

На другој страни тренер Лалова Александар Ближњаковић је честитао ривалу на побједи. Брчанке су тако након седмог кола остале на скору од двије побједе и пет пораза.

- Изузетно захтјевна утакмица. Покушали смо да одиграмо што бољи меч, борили смо се, али то није било довољно да дођемо до тријумфа. Ривал је био бољи, честитам им, а ми се окрећемо дуелу у домаћем првенству - истакао је Ближњаковић.

У наредном колу 6. децембра Орлови дочекују Цинкарну Цеље, док ће Лавови гостовати код београдског Партизана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана