Друга утакмица финала плеј-офа Лиге БиХ: Борац се нада изједначењу

Милан Зубовић
Друга утакмица финала плеј-офа Лиге БиХ: Борац се нада изједначењу

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца желе да поправе утисак из прве утакмице против Игокее и да одиграју пуно бољи меч у другом дуелу финалне серије првенства БиХ.

Утакмица је на распореду у недјељу од 20 часова, а управа “црвено-плавих” још раније је одлучила да ће овај дуел имати и хуманитарни карактер па ће приход од продатих улазница ићи за лијечење Весне Шипке. Бањалучани због тога позивају навијаче да учествују у овој хуманој акцији и при томе подрже још младе кошаркаше. Тренер Зоран Кашћелан истиче да очекује реакцију своје екипе након пораза.

- Драго нам је што имамо прилику да одмјеримо снаге с АБА лигашем. Разлика у квалитету је велика, направили смо добру анализу првог меча и очекујем да ћемо бити бољи у другом мечу. Игокеа је велики изазов, али момци имају мотив да дају све од себе. Надамо се пуно бољој партији и ситуацији да дођемо до тријумфа и покушамо да изборимо побједу којом би продужили финалну серију- истакао је Кашћелан.

Центар Душан Танасковић, такође, истиче да сви с нестрпљењем очекују други меч како би поправили утисак из првог дуела.

- Показали смо у Купу БиХ да можемо да играмо са њима. У прошлом мечу смо подбацили у нападу и морамо да одиграмо пуно боље и да спријечимо њихову транзицију и трчање. Надамо се подршци навијача и позивамо их да дођу у што већем броју да нам пруже подршку, а уз то да покажемо хуманост и помогнемо лијечење Весне Шипке - истакао је млади кошаркаш, чији је брат Никола играо за оба клуба.

Прошле сезоне заједно с Николом дрес Борца носио је Коста Кондић који је сада узданица екипе из Александровца.

- Имали смо јако добар приступ првој утакмици коју смо добили убједљивим резултатом, али није било нимало лако. Имали смо одличну енергију и њоме надомјестили неке недостатке у игри нашег тима. Друга утакмица биће сасвим другачија од прве. Знамо колико је тешко играти у “Борику” гдје ће домаћи клуб имати јако велику подршку навијача па морамо да будемо спремни на то. Борац је екипа која се код куће не предаје лако. Треба да имамо исти приступ као на првом мечу, да их онемогућимо у транзицији, контранападу и офанзивном скоку. То је неки наш рецепт за успјех - нагласио је Кондић.

Серија

Шампион ће постати екипа која прва стигне до три побједе у финалу плеј-офа, а трећа утакмица на распореду је у четвртак од 20 часова у Лакташима. Игокеа ће идуће сезоне играти АБА лигу док ће Борац поново бити учесник АБА 2 лиге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана