Драшко Кнежевић освојио Куп Словачке са Левицама: Мотивација за крај сезоне

Милан Зубовић
Драшко Кнежевић освојио Куп Словачке са Левицама: Мотивација за крај сезоне

ЛЕВИЦЕ - Трофеј Купа Словачке подигао је Драшко Кнежевић. Кошаркаш из Бањалуке са својим Левицама стигао је до пехара у помало чудној завршници Купа.

Наиме, руководства савеза Чешке и Словачке одлучили су да по четири клуба из обје државе играју завршницу такмичења. Најбоље пласираном чешком тиму припашће Куп те државе, а најбоље пласирани тим из Словачке освојиће Куп своје земље. Финале је донијело обрачун Нимбурка и Левица у којем је чешки тим славио са 95:82, тако су та два тима освојила пехаре и радовала се по завршетку утакмице мада им је то било јасно и након полуфинала. Кнежевић је у финалу убацио шест поена и трофеј му много значи, јер је тек изашао из повреде.

- Играли смо три утакмице у три дана па смо баш преморени након свега. Ипак, исплатило се јер смо стигли до трофеја. Уз то био сам повријеђен нека два мјесеца. Имао сам јачу дисторзију скочног зглоба па сам тек прије 20 дана почео да тренирам са екипом. Дефинитивно још нисам у форми, играо сам мало, али сам презадовољан партијама и пехаром који представља сатисфакцију и нову мотивацију пред крај сезоне, јер желимо да одбранимо титулу првака па онда идемо на краћи одмор - изјавио је Кнежевић за “Глас Српске”.

Није био превише разочаран поразом у финалу од квалитетнијег противника.

- Ова врста егзибиције одиграна је први пут да би популаризовали кошарку. Борили смо се добро против екипе која је без премца у Чешкој и добро гура у ФИБА Европа купу. Дали смо свој максимум, тако да нам није превише криво због пораза, јер смо ипак стигли до пехара и показали да смо најбољи тим Словачке - рекао је Кнежевић.

О животу у Словачкој има само похвале.

- Мени је стварно супер овдје. Мјесто је мало које насељавају углавном старији људи, јер су млади отишли за бољим условима. Ипак, дворана је увијек пуна и види се та искрена љубав према кошарци што нама даје додатну снагу. Знам да имамо шансу да освајамо трофеје што некада раније нисам био у прилици јер су противници били далеко квалитетнији. У Словачкој је мала разлика у квалитету тимова, свако сваког може да добије и сви имају шансу да дођу до трофеја. Због тога сви максимално гриземо. Сада је стигао Машан Врбица па ми је лакше играти са њим, јер се добро разумијемо на терену - навео је Кнежевић.

Планови

Још нема план за наредну сезону, јер размишља само о завршници првенства.

- Првенство је најбитније. Бранимо титулу и циљ нам је да поново будемо шампиони. Знамо да је теже одбранити, него освојити први пут тако да морамо бити бољи него лани. Тек након тога правићу планове за даље. Не знам хоћу ли остати или отићи, јер прво морам да разговарам са управом клуба. Биће шта ће бити, до тада само јако до титуле - рекао је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана