Драгана Свитлица, тренер Орлова: Стигле пред ци­љ, сад паметно до титуле

М. З.
Драгана Свитлица, тренер Орлова: Стигле пред ци­љ, сад паметно до титуле

БАНОВИЋИ - Само једна побједа дијели кошаркашице Орлова од титуле шампиона БиХ. Бањалучанке су повеле с 2:0 у финалној серији плеј-офа против Бановића које су побиједиле на њиховом терену резултатом 74:68.

- Честитке мојој екипи на побједи као и на квалитетној утакмици коју је одиграла те се изборила с великим психолошким притиском. Паметно смо одрадили скоро све задатке које смо поставили испред себе, били сталожени у свим ситуацијама, нисмо губили главу ни када смо правили неке исхитрене грешке те на крају заслужено побиједили. Већи број расположених играчица у ростеру био је пресудан у овом мечу. Красила нас је повезаност у игри на обје стране терена, били смо смирени у кључним тренуцима што нам је донијело тријумф и велику предност - истакла је тренер Орлова Драгана Свитлица.

Само током прве четвртине домаћи тим био је у предности док је све остало било на страни гошћи које су контролисале игру и резултат. Орлове је предводила Драгана Домузин с 24 поена, 11 је додала Марина Ристић, а по девет Горана Марјановић и Јелена Тадић уз по седам, односно осам скокова док је Владинка Ерак имала седам поена и 11 скокова.

Сви у табору Орлова вјерују да ће до друге шампионске титуле стићи пред својом публиком. Трећа утакмица на распореду је у суботу од 20 часова у дворани “Обилићево”, а ове сезоне Бањалучанке су већ освојиле Куп Републике Српске и Куп БиХ.

- Имамо предност домаћег терена и надамо се да ће нас публика подржати како доликује. Стигле смо пред циљ и остало је да још једну утакмицу одиграмо паметно као што смо то радили до сада те вратимо шампионски пехар у наш град - нагласила је Свитлица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана