Драгана Свитлица изборила наступ на завршном турниру Купа Њемачке: Потврда добре форме

Милан Зубовић
Foto: SAARLOUIS

САРЛУЈ - Кошаркашице Сарлуј Ројалса наставиле су с добрим партијама ове сезоне које су се поклопиле доласком Драгане Свитлице на мјесто тренера екипе.

Екипа из града Сарлуј изборила је наступ на завршном турниру Купа Њемачке гдје ће се за трофеј борити са Албом, Нордлингеном и Хановером. Завршни турнир требало би да буде одигран средином марта, када буде завршен први дио лигашког такмичења, али тачан термин и мјесто одржавања још нису познати. У осмини финала Сарлуј је побиједио Фрајбург, а потом и Марбург у четвртфиналу са 79:69.

- Пласман међу четири најбоље екипе у Купу Њемачке за нас је велики успјех јер смо тиме потврдиле добру форму. Знамо да нас чека веома тежак изазов против екипа које су боље пласиране од нас у првенству Њемачке, али се не предајемо унапријед и тражимо своју шансу. Не обећавамо пехар јер смо аутсајдери, али се надамо медаљи што би био пун погодак за нас. Одиграћемо двије утакмице и изненађења су увијек могућа - истакла је Свитлица у разговору за "Глас Српске".

Њемачки клуб био је посљедњи, 12, на првенственој табели са само једном побједом када га је преузела средином новембра док сада држи осмо мјесто и има учинак 6-8. Одлазак у Њемачку Свитлици је био први инострани ангажман, а тек други у тренерској каријери јер је прије тога само водила Орлове.

- Прошла су скоро три мјесеца од када сам дошла у нову средину и за то вријеме постигли смо доста добре резултате. Играмо све боље, држимо континуитет, док су побједе поправиле расположење у екипи. Циљ нам је да останемо осми на табели и тиме изборимо наступ у плеј-офу који ће бити игран на три добијене утакмице па су и ту могућа изненађења. Уколико заузмемо неку вишу позицију биће то још већи успјех за клуб и град који доста воли кошарку - навела је Свитлица.

Неке побједе остварене су на невјероватан начин.

- Фрајбург смо добили послије два продужетка и лоше отворене утакмице. Једну побједу смо изборили у посљедњем секунду, док смо једну екипу добили с поеном разлике. То нам много значи јер тим показујемо карактер и градимо самопоуздање - рекла је Свитлица.

Без плејмејкера

Ипак, није све идеално већ има проблема.

- Повреда плејмејкера нам прави проблеме и дјевојка је одиграла само двије утакмице од када сам стигла. Када се она врати биће нам лакше, а до тада ћемо склапати остале коцкице јер су промијењене и три играчице. Простора за напредак има доста, али поприлично сам задовољна како ствари за сада иду - изјавила је Свитлица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана